قیمت خودرو همچنان با نوسانات زیادی به کار خود ادامه می دهد؛ در میان هیاهوی موج جدید گرانی خودرو، این مساله مطرح می شود که بازار و قیمت ها در هفته های آینده به چه سمت و سویی می روند؟
به گزارش فرصت امروز به نقل از تجارت نیوز، روند افزایش قیمت در هفته های گذشته سرعت یافت، به گونه ای که افزایش قیمت به صورت ساعتی در بازار اعمال می شد. در این هفته بود که قیمت پراید رکورد جدیدی را ثبت کرد و به 300 میلیون تومان رسید. اما نکته ای در این میان مطرح شد، تکذیب افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد توسط وزارت صمت است. البته فعالان و کارشناسان بازار این ادعای وزارت صمت را تکذیب می کنند و معتقدند روند افزایش قیمت در بازار جریان دارد.
در میان هیاهوی نوسانات موجود در بازار خودرو، این مساله مطرح می شود که بازار و قیمت ها در هفته های آینده به چه سمت و سویی می روند؟
محمدرضا حامدی، کارشناس صنعت خودرو، در گفتگو با تجارت نیوز گفت: وزارت صمت اعلام می کند که افزایش قیمت خودرو در بازار کاذب است. اما مشاهدات در بازار نشان می دهد که خودرو در بازار همواره در حال افزایش است و ادعای وزارت صمت صحت ندارد.
او افزود: افزایش قیمت در بازار خودرو به قدری سرعت گرفته است که تغییرات قیمتی به صورت ساعتی اعمال می شود و جنین افزایشی به هیچ وجه منطقی نیست.
این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: به نظر می رسد بازار به این روند خود تا پایان سال ادامه دهد. البته اگر خودروسازان عرضه محصولات خود را به بازار افزایش دهند و نرخ ارز نیز در کنار آن کاهش پیدا کند، می توان انتظار کاهش قیمت خودرو را نیز داشت.
افزایش ساعتی قیمت خودرو در بازار
از طرفی دیگر، بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو، در گفتگو با تجارت نیوز گفت: در این روزها، قیمت خودرو مطابق با رشد نرخ ارز افزایش پیدا می کند. رشد قیمت در روزهای اخیر به صورت ساعتی اتفاق می افتد و نرخ خودروها نسبت به ساعت گذشته خود متفاوت است که این پدیده ای نادر در بازار خودرو است.
او افزود: در شرایطی که ارزش پول ملی در حال تضعیف است، مردم برای حفظ سرمایه های خود به سوی بازارها می روند. همین هجوم ناگهانی به سوی بازار خودرو، در کنار افزایش دلار، قیمت خودرو نیز افزایش می یابد. در این شرایط همه چیز به نفع دارنده کالا است و نه خریدار آن.
این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: شرایط بازار خودرو بستگی به نوسانات دلار دارد و اینکه آیا دولت می تواند رشد قیمت دلار را مهار کند یا خیر؟
همچنین، اسد کرمی، نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو در تهران، به تجارت نیوز گفت: این روزها قیمت خودرو در بازار به صورت روزانه با افزایش همراه است و به دلیل نوسانات دلار و تورم، خودرو تبدیل به یک کالای سرمایه ای شده است و نه مصرفی.
او افزود: اما سطح معاملات مجددا کاهش پیدا کرده است. چراکه هیچ ثباتی در قیمت ها دیده نمی شود. در این میان، خودروهایی مانند شاهین، پژو ۲۰۷ و دنا از سایر خودروهای داخلی بیشتر مورد معامله قرار می گیرند.
خرید و فروش در بازار متوقف شد؟
البته عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو، معتقد است که در حال حاضر هیچ عاملی برای کاهش قیمت خودرو در بازار وجود ندارد!
او افزود: این روزها حتی میزان تقاضا در بازار نیز کاهش یافته است. اما نکته قابل توجه این است که فروشنده ها نیز برای فروش خودروهایشان دست نگه داشته اند و عملا در بازار خرید و فروشی صورت نمی گیرد.
این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: گرچه خودروسازان به صورت ماهانه آمارهایی مبنی بر افزایش تولید محصولات خود منتشر می کنند، اما عرضه خودرو همچنان قطره چکانی است و به همین دلیل قیمت ها افزایش پیدا می کند. با این روندی که بازار خودرو در کشور طی می کند، به نظر می رسد قیمت خودروهای خارجی نیز پس از ورود به بازار ایران با جهش زیادی همراه شود.