مدیرعامل اتحادیه سراسری بنیادهای توسعه کارآفرینی و تعاون کشور عدم توجه به مشاغل جدید در سامانه صدور مجوز کسب و کار را یکی از مشکلات جدی حوزه کارآفرینی کشور اعلام کرد.
به گزارش فرصت امروز به نقل از آتیه آنلاین، رضا سواری مدیرعامل اتحادیه سراسری بنیادهای توسعه کارآفرینی و تعاون کشور در گفت وگو با آتیه آنلاین درباره مهمترین مشکلات حوزه کارآفرینی عنوان کرد: به نظر من سامانه صدور مجوز کسب و کار به نوعی نسبت به موضوعات نوآورانه و جدیدی که اتفاق می افتد، کامل نیست.
وی افزود: این سامانه موضوعاتی را تحت پوشش قرار می دهد که قبلا به آن فکر شده است و عملا به نوعی از کار افتاده است. این سامانه هنوز به روز نشده است و مطابق با مباحث روز نیست.
سواری بیان کرد: با توجه به تغییر و تحولات بین المللی و داخلی که اتفاق می افتد، در جامعه نیاز به کسب و کارهای جدیدی خواهیم داشت اما این سایت نمی تواند برای کسب و کارهای نوآورانه مجوز صادر کند و به این دسته از کسب و کارها، خدمات ارائه کند.
وی با اشاره به اینکه در رابطه با کارآفرینی طبیعتا مشکلات عدیده ای در کشور وجود دارد، نبود حمایت های ویژه در حوزه مباحث مالی کارآفرینان را یکی دیگر از مشکلات این بخش اعلام کرد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری بنیادهای توسعه کارآفرینی و تعاون کشور گفت: یقینا اگر حمایت های مالی اتفاق بیفتد، کارآفرینان با توجه به ایده هایی که دارند و مباحثی که دنبال می کنند، زودتر می توانند به نتیجه برسند.
وی افزود: در ارتباط با کارآفرینی بحث حمایت های معنوی هم مطرح است. یک کارآفرین باید به مراکزی معرفی شود که توانمندی های خود را به افراد دیگر منتقل کند.
سواری بیان کرد: دانشگاه ها هنوز در رابطه با این مقوله به آن صورتی که باید، فعال نشده ااند و امکان ایجاد ارتباط بین کارآفرین و دانشجویان را فراهم نکرده اند. این مسئله از آن جهت مهم است که یک دانشجو در حین تحصیل می تواند ایده های نوآورانه ذهن خود را با کمک تجربه یک کارآفرین به ایده ای پخته تر تبدیل کرده و با یک تجربه نسبی پس از فارغ التحصیلی در بازار حضور یابد.
وی عنوان کرد: در گذشته سه مقطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در مدارس وجود داشت، در دوره راهنمایی افراد مربوط به پیشه های صنفی و تخصص های مختلف در کلاس های درس حاضر می شدند و تخصص و شغل خود را توضیح می دادند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری بنیادهای توسعه کارآفرینی و تعاون کشور ادامه داد: این کار برای این انجام می شد که دانش آموز وقتی می خواهد برای آینده خود تصمیم بگیرد، بداند در دبیرستان چه رشته ای را انتخاب کند و در دانشگاه چه رشته ای را دنبال کند.
وی افزود: این اقدام باعث می شد که دانش آموز از بدو امر با رشته ای به صورت سنتی است آشنا می شد و بعد مباحث روز را به آن اضافه می کرد. ضمن اینکه فرد می توانست تصمیم بگیرد در دبیرستان و دانشگاه چه رشته ای را پیگیری کند.
سواری یادآور شد: اگر اشکالات حوزه کارآفرینی مرتفع شود، باعث ایجاد تحول در این بخش خواهد شد.
وی بیان کرد: در کشورهای در حال توسعه، کسب و کارهایی که در گذشته وجود داشته را با مباحث روز تطبیق داده اند. در این کشورها با این اقدامات یا کسب و کار جدیدی روی کار آمده است و یا کسب و کار قبلی پیشرفته شده است به شکلی که پاسخگوی نیازهای جامعه باشد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری بنیادهای توسعه کارآفرینی و تعاون کشور تاکید کرد: شرایط امروز به گونه ای است که مشاغل جدید در جامعه ظهور پیدا می کند، این مشاغل جدید مطابق با نیاز جامعه امروز ماست و باید به آنها توجه شود.