انتقال پیام از مهم ترین مهارت هایی است که باید از سنین کودکی آموخته شود. تقویت این توانایی، بسیاری از ناکامی ها و چالش ها را در بزرگسالی برطرف خواهد کرد. به ویژه برای موفقیت در شغل مورد نظر با هر سطح و مرتبه ای، باید بتوانید پیام خود را به درستی منتقل کنید. ارتباط مدیر مجموعه با کارمندان و یا اعضای شرکت با یکدیگر، در صورت به کارگیری جملات و لحن درست، بسیار سازنده خواهد بود.
اگر برای شما صحبت در جمع و یا بیان درخواست یک چالش است، نگران نباشید. مهارت فن بیان نیاز به آموزش، تمرین و استمرار دارد. برگزاری دوره حضوری فن بیان در مشهد توسط آکادمی میلاد پرنده تحت نظر اساتید مجرب و کارآزموده، این امکان را برای شما فراهم کرده تا متوجه شوید ساده ترین راهکار برای تقویت فن بیان چیست. همان طور که ماهیچه های بدن برای تقویت به تمرینات ورزشی مستمر نیاز دارند، مهارت های برقراری ارتباط موثر نیز با تمرین و تکرار تثبیت خواهند شد.
بر خلاف این تصور که مهارت فن بیان، یک پدیده نوظهور است که در سالیان اخیر به آن توجه شده، باید گفت اهمیت این توانایی از زمانی که بشر برای برقراری ارتباط از صحبت کردن استفاده کرد، آغاز شد. نفوذ کلام همواره از ویژگی های مثبت افراد در روابط اجتماعی محسوب می شده است. البته این مهارت، نیاز به آموزش دارد، که از آن غافل بوده ایم. اگر می خواهید بدانید دلیل اهمیت ساده ترین راهکار برای تقویت فن بیان چیست، به موارد زیر توجه کنید:
یادگیری مهارت فن بیان و تقویت آن، چندان کار پیچیده و سختی نیست. فقط باید با راهکارهای ساده و موثر آشنا شده و آن ها را به کار بندید. شما باید قبل از این که به حروف و کلمات اجازه شنیده شدن بدهید، خوب فکر کنید و بهترین ساختار و لحن را با توجه به مخاطب پیش رویتان انتخاب نمایید.
واضح و شمرده صحبت کردن، اولین و ساده ترین راهکار برای تقویت فن بیان است. مخاطب باید تمام کلمات را به درستی بشنود تا آن ها را درک کند. از انجایی که واکنش طبیعی انسان هنگام بروز استرس و نگرانی، افزایش سرعت صحبت است، باید کنترل خود را حفظ کرده و آرام حرف بزنید. برای تمرین این مهارت می توانید اعداد مختلف را پشت سر هم بخوانید و هم زمان، آن ها را روی هوا بنویسید. به تدریج و با تمرین مداوم، ضرب آهنگ کلام شما تنظیم خواهد شد.
این ضرب المثل قدیمی را همیشه آویزه گوش کنید: "آنچه از دل برآید، لاجرم بر دل نشیند." برای تاثیر کلام خود، باید به آنچه می گویید باور داشته باشید. در غیر این صورت، توجه مخاطبتان هم جلب نشده و آن طور که باید به سخنان شما گوش نخواهد داد. اعتقاد به سخنانتان باعث می شود احساسات درستی از خود بروز داده و این هیجانات به سایرین نیز منتقل می شود.
عدم اعتماد به نفس باعث می شود بین جملاتتان مکث های طولانی داشته باشید و جملات را یکپارچه بیان نکنید. تردید شما در حین صحبت و انتخاب کلمات، تمرکز خود و اطرافیان را بر هم می زند. آنچه به تسلط شما کمک می کند، تمرین و تکرار صحبت های مورد نظر و یادداشت برداری آن ها می باشد. در این صورت، جملات به بهترین شکل ممکن در ذهنتان نقش بسته و شما آن ها را بیان می کنید.
تصور کنید کلمات برای شما همچون ساز موسیقی و شما نوازنده آن ها هستید. قطعا از ابتدا تا انتها نمی توانید از یک ریتم تکراری استفاده کنید. جملات غمگین و شاد باید با لحن مناسب و متفاوت ادا شوند. گاهی لازم است تن صدای خود را بالا ببرید و بعضی اوقات آهسته و با ریتمی کند صحبت کنید. این تغییر لحن، کلام شما را از حالت تکراری و خسته کننده خارج می کند.
از تکنیک های موثر برای استفاده از لحن مناسب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از زبان بدن برای افزایش نفوذ کلام، یک تیغ دو لبه است. اگر بیش از حد زبان بدن را به کار بندید، حالت مصنوعی پیدا کرده تاثیر عکس بر مخاطب شما می گذارد. پس به کارگیری زبان بدن مناسب باید در حد متعادل باشد. حرکات دست و اجزای صورت شما باید با آنچه می خواید بگویید، متناسب باشد. در غیر این صورت به صورت ناخوداگاه باورپذیری کلامتان را از نظر مخاطب کاهش می دهد. از برقراری ارتباط چشمی نیز غلفل نشوید. چشم ها اولین دریچه ارتباط انسان ها به دنیای بیرون هستند و انتقال احساس به صورت یکسان می تواند باعث جلب توجه تمام مخطبین شما شود.
اکنون که می دانید ساده ترین راهکار برای تقویت فن بیان چیست، ترفندهای جذاب و کاربردی آن را معرفی می کنیم.
ایده پردازی و قصه گویی از بهترین راه های تثبیت مهارت فن بیان است. این ترفند، علاوه بر زنده کردن خلاقیت و تنوع در گفتار، ایده های جذابی برای انتقال پیام به مخاطب می دهد. به علاوه در قصه گویی باید لحن صحیح را حفظ نمود. در نتیجه نا خوداگاه طرز صحبت شما از یکنواختی خارج می شود.
بهترین روش برای افزایش دایره لغات، مطالعه است زیرا هر کتاب و متنی، شامل دنیای بی شماری از کلمات می شود. با نقش بستن آن ها در ذهن شما، دیگر برای بیان نظر خود به دنبال کلمه مناسب نخواهید گشت. به علاوه خواندن کتاب، به معلومات و دانش شما نیز می افزاید که در افزایش اعتماد به نفس هنگام صحبت بسیار تاثیرگذار است.
آواز خواندن علاوه بر تقویت تارهای صوتی، بروز احساسات و لحن های مختلف را در کلامتان آسان می کند. شما می توانید خواندن یک آواز را با سرعت و تن صدای مختلف تکرار کنید و آن ها را ضبط کنید. گوش کردن به این فایل های صوتی باعث می شود در انتخاب لحن مناسب مهارت لازم را کسب کنید.
تاثیر نفوذ کلام در برقراری ارتباط موثر با اطرافیان، انکارناپذیر است. اما ساده ترین راهکار برای تقویت فن بیان چیست؟ خودباوری، اعتماد به نفس و بیان شمرده کلمات با لحن مناسب، کلید حل این سوال هستند. این مهارت ها از طریق قصه گویی، مطالعه و حتی آوازخوانی تقویت می شوند. فراموش نکنید بهترین نتیجه با تمرین و تکرار مداوم حاصل می شود.