در بیست و یکمین جلسه کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و توسعه اقتصاد دانش بنیان سناریوهای فضای کسب و کار استان تا افق ۱۴۰۸تشریح شد. به گزارش فرصت امروز به نقل از دنیای اقتصاد، جلسه کمیسیون بهبود اتاق بازرگانی اصفهان با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، اعضای هیات علمی دانشگاه ها و فعالان اقتصادی عضو اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد. در این جلسه رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هدف از تدوین سناریوهای فضای کسب و کار استان تا افق ۱۴۰۸را شناسایی عوامل موثر بر بهبود مستمر فضای کسب و کار استان به منظور ارائه پیشنهادات به سیاست گذاران و برنامه ریزان استان بیان کرد.
محمدرضا قاسمی تاکید کرد در طرح مذکور فضای کسب و کار مورد توجه قرار گرفته است نه شاخص های آن و این دو دقیقا بر یکدیگر منطبق نیست. وی تصریح کرد: در مطالعه آینده نگاری توسعه استان در نهایت ۱۲ عامل اثرگذار بر توسعه استخراج شد که یکی از آنها فضای کسب و کار بود و بر این اساس سازمان تصمیم گرفت که با همکاری بخش خصوصی و دانشگاه به شناسایی عوامل کلیدی موثر بر کسب و کارها پرداخته و مشخص کند کسب و کارها تا ۱۴۰۸ با چه سناریویی روبرو خواهند بود.
قاسمی گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی در این طرح نقش تسهیلگر داشته تا با استفاده از نظر خبرگان علاقه مند به مباحث آینده نگری و آشنا به فضای کسب و کار برای تدوین این سناریو استفاده نماید. زهرا زمانی مدیر واحد پژوهش و بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: پروژه سناریوهای فضای کسب و کار استان تا افق ۱۴۰۸ توسط مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با همکاری اتاق بازرگانی، خبرگان دانشگاهی و دستگاه های اجرایی انجام شده است.
وی هدف از برگزاری این جلسه را آگاهی فعالان اقتصادی از دستاوردهای این طرح وزین بیان و تصریح کرد: علی رغم نوسانات شاخص فضای کسب و کار استان طی سال های اخیر و بهبود رتبه استان در این شاخص از ۲۸ در زمستان ۱۳۹۸ به رتبه ۹ در زمستان ۱۴۰۰ هنوز با جایگاه ایده آل فاصله داریم و امید است با استفاده از نتایج این طرح چشمانداز واضحی برای اقتصاد استان ترسیم شود.
همچنین رفیعی از تسهیلگران سناریوهای فضای کسب و کار استان تا افق ۱۴۰۸ضمن بیان اینکه مطالعه این طرح از سال ۹۸ آغاز شد افزود: از ۱۷۲ عامل موثر بر فضای کسب و کار، ۶۵ عامل احصا و پایش شد که در نهایت ۸ عامل کلیدی حکمرانی خوب، ثبات قوانین و راهبردهای کلان کشور، تعاملات بین المللی سیاسی و غیر سیاسی، تورم انتظاری، تقدم سیاست بر اقتصاد، نظام مالیاتی، نظام بانکی و بسط و توسعه فضای مجازی به عنوان عوامل موثر بر فضای کسب و کار استان تا افق ۱۴۰۸ معرفی شد.
در ادامه این جلسه تسهیلگران و فعالان اقتصادی به بیان نظرات و سوالات خود در خصوص این طرح پرداختند و مقرر شد طرح پژوهشی مشترکی توسط اتاق بازرگانی اصفهان و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برای تبیین سیاست ها و استراتژی های کسب و کار برای دستیابی به آینده مطلوب فضای کسب و کار تعریف شود.
غلامحسین کریمیان دبیر کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و توسعه اقتصاد دانش بنیان نیز در این جلسه ضمن اشاره به تغییرات سریع محیط کسب و کار در دنیای امروزی که سبب شده تا برنامه ریزی ها و پیش بینی های فعالان اقتصادی کارایی لازم را نداشته باشد تاکید کرد: سناریوهای کسب و کار در سطح کوچکتر برای واحدهای اقتصادی باید قابل تعریف و ملموس باشد تا فعالان اقتصادی بتوانند برای کسب و کار خود بهترین سناریو را با احتمال وقوع بیشتر انتخاب و بر اساس آن برنامه ریزی انجام دهند و تفکر خود درباره آینده را بر مبنای وضعیت کنونی گسترش دهند.