دبیرکل انجمن مهندسی مالی ایران گفت: تحول در کسب و کار ها و بازارسازی آن نیازمند ابزار های مناسب همانند فناوری خدمات مالی (فین تک) است.
به گزارش فرصت امروز به نقل از فرابورس، فریدون رهنمای رودپشتی در چهارمین کنفرانس سالانه فناوری مالی که به میزبانی فرابورس ایران برگزار شد، فناوری مالی را زمینه ساز کسب وکار های دانش بنیان دانست و افزود: هر کشوری که بخواهد از فین تک برای توسعه اشتغال، رشد کسب وکارها، افزایش تولید ناخالص داخلی استفاده کند بی شک نیازمند تدوین قوانین مشخص در این زمینه است که ارکان بازار سرمایه اعم از سازمان بورس و فرابورس می توانند در این حوزه کمک کنند.
سروش خواجه حق وردی معاون عملیات بازار فرابورس ایران هم در این نشست با اشاره به روند رو به رشد فین تک در سال های اخیر گفت: این حوزه به ویژه در زمینه فناوری بیمه، پرداخت، حوزه نظارتی بازار سرمایه، امنیت سایبری و بلاک چین فعالیت دارد.
معاون عملیات بازار فرابورس ایران به استفاده بورس های بزرگ دنیا از جمله نزدک از فین تک اشاره کرد و افزود: اکنون در بازار سرمایه داده ها از فرمت پی دی اف به فرمت اچ تی ام ال تبدیل شده اند و شرکت های دیتا پراسسینگ فعالیت پررنگی پیدا کرده اند.
وی همچنین با اشاره به استفاده از هوش مصنوعی در بازار سرمایه تصریح کرد: اخیرا فین تک ها از داده های تحلیل احساسات شبکه های اجتماعی و آژانس های خبری برای تصمیم گیری معاملاتی استفاده می کنند.
حق وردی با بیان اینکه پلتفرم های آنلاین معاملاتی بازارگردان ها ذیل فین تک قرار دارد، افزود: این پلتفرم ها می تواند معاملات الگوریتمی را فراهم توسعه بخشد و در تکنولوژی الگوریتمی، بازارگردان می تواند سفارش را در دو سمت دفتر سفارش به صورت لحظه ای بگذارد.
سعید مستشار معاون مالی و اداری بانک مرکزی هم در این نشست به نقش فین تک در اقتصاد دیجیتال پرداخت و گفت: فین تک ها با سه روش «کاهش هزینه بازیگران و افزایش کیفیت ارائه سرویس های مالی»، «هوشمندی در ارزیابی ریسک (توانایی استارتاپ ها در ارزیابی خطر ها و ریسک ها)» و «ارزش آفرینی برای مشتریان»، صنعت مالی و بانکداری را متحول کرده اند.
مستشار افزود: فین تک می تواند در حوزه نظارت هوشمند و خدمات نوین مثل کپی تریدینگ و الگوریتم ها بسیار کمک کننده باشد. در حال حاضر نیز در حوزه نظارت هوشمند، احراز هویت الکترونیک و … گام های خوبی از سوی نهاد ناظر بازار سرمایه برداشته شده است.
مهدی معدنچی دبیر علمی کنفرانس علمی فین تک هم در چهارمین کنفرانس سالانه فناوری مالی ضمن ابراز امیدواری از دستیابی کنفرانس به اهداف خود در زمینه اقتصاد دانش بنیان، گفت: ثمره برگزاری سه دوره از این کنفرانس تا کنون این بوده که سمت وسوی پژوهش ها و محیط آکادمیک به این سو سوق داده شده است.