وزیر اقتصاد آلمان مدل کسب و کار این کشور را زیر سوال برد و گفت که این مدل متکی به واردات انرژی ارزان از روسیه بوده است که آن دوران هرگز باز نخواهد گشت.
به گزارش فرصت امروز به نقل از تسنیم، رابرت هابک، وزیر اقتصاد و اقدام اقلیمی آلمان روز دوشنبه کل مدل کسب و کار این کشور را زیر سوال برد و گفت که این مدل متکی به واردات انرژی ارزان از روسیه بوده است که آن دوران هرگز باز نخواهد گشت.
اظهارات هابک در هنگام اعلام مالیات ویژه بر گاز طبیعی بیان شد که هدف از آن پخش کردن تأثیر کمبود انرژی بین شرکت ها و عموم مردم بود. هابک به خبرنگاران در برلین گفت: آلمان یک مدل تجاری ایجاد کرد که عمدتاً مبتنی بر وابستگی به گاز ارزان روسیه بود.
وی گفت: این مدل شکست خورده است و دیگر بر نمی گردد.
هابک مدعی شد از آنجایی که روسیه "خودسرانه" صادرات گاز به اتحادیه اروپا را متوقف کرده است، آلمان باید "شرکت هایی را که دچار مشکل شده اند و به عنوان یک (موضوع) اقتصاد ملی، باید آن را تحمل کنند"، نجات دهد. وی این مشکلات را "داروی تلخ" نامید که شرکت ها باید در این فرایند وارد شوند.
وی گفت: این مالیات عادلانه ترین راه ممکن برای توزیع و تحمل هزینه های اضافی است که به مردم متحمل شده است. جایگزینی برای مالیات نیست.
هابک استدلال کرد که جایگزین مالیات، فروپاشی بازار انرژی آلمان و همراه با آن، بخش های بزرگی از بازار انرژی اروپا خواهد بود.
روز دوشنبه، اتحادیه اپراتورهای خط لوله گاز آلمان مالیاتی معادل 2.4 سنت یورو به ازای هر کیلووات ساعت را تعیین کرد که از اکتبر اجرایی می شود و تا آوریل 2023 ادامه خواهد داشت.
بر اساس برآوردهای منتشر شده توسط رویترز، این مالیات به طور معمول برای هر خانواده متوسط حدود 500 یورو (600 دلار) در سال هزینه خواهد داشت.