به گزارش فرصت امروز به نقل از خبرگزاری تسنیم، چند سالی است که وضعیت نامطوب کشور در حوزه کسب و کارها مورد توجه قرار گرفته و کلید واژه تسهیل فضای کسب و کار شنیده می شود. بحث صدور مجوزها یکی از مراحلی است که کسب و کارها همواره از آن شکایت دارند چرا که زمان زیادی را باید منتظر بمانند و گاها دستگاه ها تصمیمات سلیقه ای در این خصوص می گیرند.
از جمله راهکارهایی که از اواخر سال گذشته در حوزه تسهیل دریافت مجوزهای کسب و کار پیگیری شد، شفاف سازی شرایط مجوزها به منظور حذف امضاهای طلایی بود که به گفته وزارت اقتصاد این مرحله در خصوص مجوزهای بسیاری از دستگاه ها انجام شده است.
پس از آن اعلام شد که همه دستگاه های مرجع صادرکننده مجوز باید به درگاه ملی مجوزها متصل شوند که در نتیجه این فرآیند در زمان حاضر بسیاری از دستگاه های دولتی به این سامانه متصل شدند و اخیرا نیز فرآیند شفاف سازی مجوزها و اتصال شهرداری ها نیز آغاز شده است.
براساس آخرین آمار ارائه شده از سوی مرکز تسهیل مجوزهای کسب و کار، از تاریخ ششم فروردین ماه تا 21 خرداد سال 1401 در مجموع 95 هزار و 301 درخواست ثبت شده که از این تعداد 22 هزار و 789 مجوز صادر شده است. به گفته وزیر اقتصاد حدود 50 درصد از درخواست کنندگان دچار نقص مدارک هستند و به همین دلیل ادامه فرآیند دریافت مجوز آنها منوط به تکمیل مدارک خواهد بود.
در بین دستگاه های مرجع صدور مجوزهای کسب و کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بالاترین تعداد درخواستی با 56 هزار و 481 مجوز را داشته که 21 هزار و 561 (38 درصد) مجوز را صادر کرده است. نکته قابل توجه اینکه وزارت کار که مرجع صدور مجوزهای مربوط به کسب و کارهای خانگی نیز هست تاخیر در صدور مجوزها مربوطه نداشته است.
لازم به ذکر است که وزارت راه از میان سه هزار و 907 درخواست مجوز تنها 36 مجوز را صادر کرده و در خصوص 679 مجوز دیگر، نسبت به زمان تعیین شده تاخیر دارد.