به گزارش فرصت امروز به نقل از تجارت نیوز، روز گذشته، هشتم اردیبهشت ۱۴۰۱، دلار در بازار آزاد با قیمت ۲۸ هزار تومان کار خود را آغاز کرد. بدین ترتیب سقف معاملات در رقم ۲۸ هزار و ۱۷۰ تومان و کف معاملات در رقم ۲۷ هزار و ۹۸۰ تومان قرار گرفت.
حال با توجه به مخابره سیگنال های کاهشی و افزایشی و البته تلاش دولت برای کنترل نرخ ارز، چه چشم اندازی برای قیمت دلار وجود دارد؟
تلاش دولت برای کنترل قیمت دلار
علی چشمی، کارشناس بازارهای مالی، در گفتگو با تجارت نیوز گفت: من فکر می کنم از هفته آینده همچنان از سمت دولت اخباری مخابره می شود تا نرخ ارز را کاهش دهد. درحال حاضر نیز به عنوان مثال بانک مرکزی اعلام کرد: مقداری از پول مربوط به انگلستان را دریافت کرده است. همچنین اخباری مرتبط با مذاکرات کره جنوبی و آمریکا به گوش می رسد که طبق آن کره جنوبی پیگیر است تا پول های بلوکه شده ایران را آزاد کند.
او ادامه داد: دولت سعی دارد هیجانات نرخ ارز را رو به پایین نگه دارد. اما واقعیت بازار ارز این است که نرخ تورم نقطه ای روند صعودی دارد. طبیعتا این روند پس از چند ماه روی قیمت دلار تاثیر مستقیم می گذارد.
چشمی تشریح کرد: همچنین طبق اعلام رئیس جمهوری اخیرا مجلس تکلیف کرد تا ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی تبدیل شود. این موضوع هم روی سطح واقعی قیمت ها و قیمت کالاهای اساسی موثر است و مقداری آثار تورمی دارد. همان طور که در هفته های اخیر نیز داشته است. از این زاویه نیز نرخ ارز می تواند نوسانی باشد.
این کارشناس در پایان یادآور شد: به ظور کلی تمام شرایط نشانه ای از نوسانی بودن بازار در هفته های پیش رو با خود دارند. هرچند که دولت تلاش می کند با فضاسازی رسانه ای این روزها نرخ ارز را رو به پایین نشان دهد.
محدوده نوسانات دلار
علی صادقین، دیگر کارشناس بازارهای مالی معتقد است: با توجه به روند بازارساز در سیاست های چند روز گذشته، قیمت دلار در محدوده ۲۸ هزار تومان باقی ماند. مادامی که دلار این خط قرمز را رد نکند، به نظر می تواند تا ۲۷ هزار ۸۰۰ تومان نیز کاهش یابد.
او ادامه داد: بنابراین با توجه به اخبار سیاسی این روزها فعلا انتظار نوسانات شدیدی را نباید داشت. قیمت دلار در همین محدوده ۲۷ هزار و ۸۰۰ تا ۲۸ هزار و ۳۰۰ می تواند در جریان باشد.