به گزارش فرصت امروز به نقل از تجارت نیوز، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا دیروز در نشستی مطبوعاتی از امیدواری دولت این کشور نسبت به آینده نشست های هسته ای وین خبر داد. همچنین او گفت که در صورت برداشتن گام متقابل توسط دولت ایران، راه زیادی تا حصول توافق دوجانبه نمانده است.
وزیر امور خارجه این کشور نیز در حاشیه نشست خود با سناتور های سنا گفت: قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی از ابتدا یک تصمیم استراتژیک اشتباه بود. حال اما معمای موجود در فضای بازار روز گذشته این است که با وجود سیگنال های مثبت در اخبار سیاسی منتشر شده، چرا شاخص ارزی در روندی افزایشی وارد کانال ۲۸ هزار تومانی شد؟
دیروز چهارشنبه هفتم اردیبهشت بازار ارز شاهد تحرکات افزایشی در نرخ اسکناس آمریکایی بود. قیمت دلار که در روز سه شنبه و در راستای افزایش تقاضای حاصله از کاهش قیمت سکه توانسته بود برای ساعاتی در سطوح قیمتی کانال ۲۸ هزار تومانی معامله شود، دیروز در پله نخست این کانال فعالیت خود را به پایان رساند.
این ارز در معاملات صبح روز گذشته با حدود ۸۰ تومان کاهش نسبت به آخرین نرخ روز سه شنبه در رقم ۲۷ هزار و ۹۰۰ تومان به فروش رسید. اما طولی نکشید که روند بازار شکل عکس به خود گرفت و در معاملات پیش از ظهر روز گذشته دلار توانست برای سومین بار در سال جاری وارد کانال ۲۸ هزار تومانی شود.
این روند افزایشی تا برخورد نرخ این ارز به سقف قیمت ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومانی ادامه داشت، اما پس از این برخورد روند مذکور متوقف شده و دلار شروع به نوسان در بازه قیمتی ۲۸ هزار و ۱۰۰ تا ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومان کرد. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار در روز گذشته با ۱۲۰ تومان افزایش نسبت به نرخ ثبت شده در روز سه شنبه به رقم ۲۸ هزار و ۱۰۰ تومان رسید.
فضای سیاسی رسانه ها در روز گذشته حاوی سیگنال های مثبت و مناسبی برای بازار ارز بود. روز گذشته وزارت امور خارجه آمریکا در جلسه ای با نمایندگان مجلس سنای این کشور به سوالات برجامی این نمایندگان پاسخ داد.
احتمال بازگشت به برجام
ند پرایس، سخنگوی این دستگاه دولت آمریکا ضمن اظهار امیدواری نسبت به آینده نشست های هسته ای وین از احتمال بازگشت طرفین درصورت برطرف شدن اختلاف های دو جانبه ایران و آمریکا خبر داد. بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور نیز در جمع دولتمردان آمریکا قراردادن نام سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در لیست گروه های تروریستی را اشتباهی استراتژیک خواند.
در این میان اما سوال اکثریت فعالان ارزی این است که چرا با وجود انتشار سیگنال های مذکور قیمت دلار در روندی صعودی قرار گرفت؟
عده ای از تحلیلگران بازار ارز با اشاره به ازدیاد خبر در هر دو فاز مثبت و منفی حول محور مذاکرات هسته ای وین از عدم وجود اخبار قطعی در پاسخ به این سوال سخن گفتند. به عقیده این افراد در روز های گذشته انواع سیگنال های مثبت و منفی در زمینه این نشست ها منتشر شده و این گونه اخبار تاثیر گذاری سابق خود را بر روند بازار از دست داده اند.
به همین دلیل برای مشاهده واکنش های مثبت یا منفی نرخ دلار به این نشست ها باید منتظر خبری حاوی قطعیت مانند خبر بازگشت طرفین به پایتخت اتریش بود. البته عده دیگری از این کارشناسان نیز پایان ماه رمضان و از سرگیری برخی معاملات بزرگ را عامل افزایش تقاضا و بالا رفتن قیمت دلار می دانند.