سامانه سجام از سال 1388 توسط سازمان بورس راه اندازی شد تا فرآیند ثبت نام و دریافت کد بورسی در کشور تسهیل شود. تا قبل از آن افراد برای دریافت کد بورسی باید صرفا به صورت حضوری به دستگاه های مسئول مراجعه می کردند و زمان زیادی برای دریافت کد بورسی از آن ها تلف می شد. اما از سال 1388 به این طرف ماجرا با ورود سامانه سجام بر عرصه ثبت نام و دریافت کد بورسی تا حدودی تغییر کرد. به این ترتیب که مرحله اول ثبت نام برای دریافت اطلاعات هویتی افراد از طریق این سامانه صورت می پذیرفت. اما هنوز برای احراز هویت به منظور دریافت کد بورسی باید به صورت حضوری اقدام می کردید.
از سال 1399 بود که شرایط برای احراز هویت غیر حضوری برای دریافت کد بورسی نیز فراهم شد. با این وجود هنوز شعبه های منتخب سامانه ثنا و دفاتر پیشخوان دولت خدمات احراز هویت سجام را به صورت حضوری به مشتریان ارائه می کنند. در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به معایب احراز هویت حضوری سامانه سجام بیندازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
بعد از ثبت نام اولیه در سامانه سجام و دریافت کد پیگیری، برای تکمیل فرآیند ثبت نام باید احراز هویت فرد متقاضی صورت بگیرد. در همین راستا برای احراز هویت حضوری باید به یکی از دفاتر پیشخوان دولت یا شعب کارگزاری منتخب سامانه سجام مراجعه کنید. فرآیند احراز هویت حضوری قطعا در مقایسه با روش غیرحضوری زمان بیشتری را از افراد می گیرد. همچنین زمان صدور کد بورسی نیز در فرآیند احراز هویت حضوری طولانی تر خواهد بود.
تعداد شعبه های احراز هویت حضوری سجام محدود است و در بسیاری از شهرستان های کشور ممکن است دسترسی به این مراکز نیاز به پیمودن مسافت های طولانی داشته باشد در حالی که در فرآیند احراز هویت غیرحضوری شما می توانید از هر نقطه در کشور صرفا با در اختیار داشتن یک تلفن همراه هوشمند، ظرف چند دقیقه احراز هویت را به پایان برسانید.
نکته دیگر این است که برای احراز هویت حضوری صرفا باید در ساعات اداری اقدام کنید. این در حالی است که اپلیکیشن های احراز هویت غیرحضوری در تمام طول شبانه روز و هفت روز هفته در دسترس هستند.
در برخی از مقاطع که متقاضیان دریافت کد بورسی افزایش پیدا می کند، مشکلات مربوط به احراز هویت حضوری سامانه سجام دو چندان می شود. نمونه این مسئله در سال 1398 و نیمه نخست سال 1399 کاملا قابل مشاهده بود. در اخبار و رسانه ها هر روز شاهد بودیم که چه صف های طویلی در برابر شعبه های احراز هویت سجام تشکیل می شد و زمان زیادی از مردم به این صورت تلف می شد.
سرویس هایی مانند سرویس احراز هویت غیرحضوری یوآیدی، شرایط را به سمت و سویی سوق داده اند که افراد با در اختیار داشتن یک تلفن همراه هوشمند، می توانند برای احراز هویت سجام و همچنین احراز هویت ثنا اقدام کنند. از طریق این اپلیکیشن ها در کمتر از 10 دقیقه امکان انجام فرآیند احراز هویت به طور کامل وجود دارد. احراز هویت غیرحضوری به صورت لحظه ای صورت می گیرد و کد بورسی افراد نیز نهایتا ظرف 2 روز صادر شده و در اختیار آن ها قرار می گیرد.