در حال حاضر ۱۰ دکل شرکت ملی حفاری در میدان آزادگان و یاران در حال کار است و دکل یازدهم نیز بهزودی فعال خواهد شد و تا پایان سال به ۱۵ دکل خواهد رسید. معاون مدیر عامل شرکت ملی حفاری گفت: 100درصد دکلهایی که طی ۷ تا ۸ سال گذشته وارد کشور شده چینی بودهاند و از لحاظ کیفیت ممکن است تفاوتهایی با دکلهای ساخت اروپا و امریکا داشته باشند، اما بحث نظارت و تقاضا و نگهداری نیز نباید نادیده گرفته شود. محمدرضا تاکایدی، معاون مدیر عامل شرکت ملی حفاری در گفتوگو با ایلنا در خصوص اخباری مبنی بر گم شدن یک دکل حفاری گفت: سال گذشته زمان حمل دکلها بهدلیل مشکلی که برای کشتی یدک کش پیش میآید طناب پاره میشود و دکل بهصورت no control به حرکت درآمده و در یکی از جزایر متوقف میشود، ولی نباید تعبیر به این شود که دکل گم شده و البته از بقیه جزییات آن نیز بیاطلاعیم. وی تعداد دکلهای حفاری فعال در کشور را ۱۲۰ دکل اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۲۰ دکل در بخش دریایی و مابقی در خشکی فعالند که البته تعدادی از دکلهای خشکی بهدلیل اینکه کار ندارند یا قراردادشان تمام شده غیرفعالند. تاکایدی تصریح کرد: از ۱۲۰ دکل فعال کشور ۷۰ دکل به شرکت ملی حفاری و بقیه مربوط به حفاری شمال، نفتکاو، سپنتا، مپنا، GPTC و تدبیر است. وی خاطرنشان کرد: 100درصد دکلهایی که طی هفت تا هشت سال گذشته وارد کشور شدهاند، چینی بودهاند البته تعدادی نیز داخل ایران اسمبلی شده که آنها نیز از چین وارد شدهاند، البته ممکن است چین نیز از اروپا وارد کرده باشد، اما در هر صورت به اسم دکل چینی وارد کشور شده است. معاون مدیر عامل شرکت ملی حفاری ادامه داد: دکلهای چینی با دکلهای ساخت اروپا و امریکا به لحاظ کیفیت متفاوت است، اما تفاوتها چشمگیر نیست، البته بحث نظارت و تقاضا را نیز نباید نادیده گرفت ضمن اینکه نگهداری از دکلها نیز در کارکرد آنها بیتاثیر نیست.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ دکل شرکت ملی حفاری در میدان آزادگان و یاران در حال کار است و تا پایان سال به ۱۵ دکل خواهد رسید و دکل یازدهم نیز بهزودی فعال خواهد شد و همچنین یک دکل در کیش فعال است که در حال تکمیل حفاری چاههاست و تا ۱.۵ سال آینده کار تحویل کارفرما میشود.
تاکایدی ادامه داد: در میدان آزادگان و یاران کار حفاری تازه آغاز شده و ما باید کار حفاری ۴۰ حلقه چاه در آزادگان و ۲۲ حلقه چاه را در یاران انجام دهیم.