در طول چند سال اخیر توجه از سوی دولت و بخشخصوصی به دریا از جنبههای مختلف سرمایهگذاری بهشدت رنگ تازهای به خود گرفته است، چرا که دریا همواره دارای پتانسیلهای بسیاری چه از نظر گردشگری و چه حوزههای تولید و اقتصاد است که گویی تا چند سال اخیر از نظرها مغفول مانده است. کلاف امروز مختص به سرمایهگذاری در دریای مازندران است. مازندران به دلیل موقعیت جغرافیایی و وجود موهبتهای الهی؛ کوه، جنگل، جلگه و دریا جزو استانهای گردشگرپذیر کشور قرار گرفته است.
این استان نهتنها در ایام تعطیلات بلکه در بیشتر روزهای سال میزبان مسافران و توریستهای زیادی از داخل و خارج کشور است که این خود بهترین بهانه برای توجیه اقتصادی سرمایهگذاران در این منطقه به شمار میآید. پیش از این هم گزارشهای بسیاری درخصوص سرمایهگذاری در گردشگری دریا در همین صفحه ارائه کردیم که به خوبی میتواند نقشه راه قرار گرفته و تورهای سرمایهگذاری در دریاهای ایران را سالانه با میلیاردها تومان پول پر کند.
اما به تازگی دبیر اجرایی طرح ساماندهی دریا در فرماندهی دریابانی مازندران گفته است: مسئولان در افزایش بیشتر طرحهای دریا برای جذب سرمایهگذاران داخلی و استانی تلاش داشته باشند. عبدالله حسنعلیزاده با تأکید بر نقش عمده دریا در زمینه جذب گردشگری گفت: امسال در مجموع 22 مجموعه ورزش و تفریحی در سواحل مازندران فعالیت خواهند داشت. حسن علیزاده با بیان اینکه در این خصوص 10 مجموعه ورزشی و جتاسکی ساحلی با کسب مجوز لازم و 81 عضو و 81 شناور، 12 مجموعه تفریحی مسافری با 293 عضو و 293 شناور در طرح دریا سواحل مازندران فعالیت دارند، گفت: همچنان پتانسیلهای بسیاری برای جذب گردشگر درخصوص ایمنسازی سواحل، خدمات پارکینگی و اسکان مسافران در این سواحل وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه باید مسئولان سعی داشته باشند تا طرحهای دریا را به سرمایهگذاران داخلی و استانی اختصاص دهند، افزود: مدت زمان اجرای طرح دریا برای استفاده بیشتر سرمایهگذاران افزایش مییابد. ما هم در این کلاف به سرمایهگذاران پیشنهاد میدهیم به طرحهای سالمسازی دریا توجه ویژهای داشته باشند و حتی با استفاده از امکانات همان مناطق مانند استفاده از چوب و الوار برای رسیدن به ساحل و فضاسازی و به کار بردن نیروهای انسانی در منطقه موجب رونق گردشگری و ایجاد شغل از طریق دریا باشند.