شرکتهاي بزرگ نفتي آسيا قصد دارند در واکنش به کاهش بهاي نفت طي ماههاي گذشته و همگام با شرکتهاي نفت جهان، هزينههايشان را در سال 2015 کاهش دهند. به گزارش روزنامه والاستريت ژورنال، شرکت پتروناس مالزي و شرکتهاي کنوک و پتروچاينا در چين در روزهاي اخير اعلام کردهاند که کاهش سرمايهگذاريها و هزينههاي شان در سال جاري ميلادي با معيار درصد، دو رقمي خواهد بود. شرکت پترامينا در اندونزي هم گفته است که 50درصد از هزينههايش در سال 2015 را خواهد کاست.
براساس برآورد والاستريت ژورنال، شرکتهاي نفت آسيا که در ساليان اخير هر سال بهطور ميانگين 120 ميليارد دلار سرمايهگذاري نفتي کردهاند، امسال بين 15 تا 30درصد از سرمايهگذاريهايشان خواهند کاست. سرمايهگذاري شرکتهاي نفتي آسيا معادل يکپنجم از کل سرمايهگذاريهاي نفتي در جهان است.
شرکت دولتي نفت تايلند نيز که يک سال پيش از طرح خود براي 27 ميليارد دلار سرمايهگذاري طي پنج سال آينده خبر داده بود، امسال اعلام کرد که اين سرمايهگذاري را به 24.3 ميليارد دلار کاهش خواهد داد. افزون بر سرمايهگذاران آسيايي، شرکت بينالمللي شورون (Chevron) نيز برخي طرحهاي نفتياش را در آسيا به تعليق در خواهد آورد.
شرکت «رويال داچ شل» اعلام کرد که از 15 ميليارد دلار سرمايهگذاري در سه سال آينده صرفنظر ميکند. کونوکو فيليپس که قبلا 20درصد از سرمايهگذاريهاي بينالمللياش را کاسته بود نيز از کاهش 10درصد ديگر از هزينههايش خبر داد. همچنين شرکت توتال فرانسه در سال 2015 حدود 10درصد از سرمايهگذاريهايش را لغو ميکند.
پيشبيني ميشود توليد نفت در منطقه آسيا-اقيانوسيه، در سال 2016 به رکورد 8.5 ميليون بشکه در روز (10درصد از کل توليد نفت جهان) برسد و پس از آن کاهش يابد.
کارشناسان ميگويند، تثبیت بهاي نفت در سه ماه آينده براي تعيين ميزان سرمايهگذاري شرکتهاي نفتي در آينده حياتي خواهد بود.