مشکلات مربوط به کمبود آب تقریبا جهانی است و در همه دنیا بحث مدیریت صحیح منابع آبی به بحثی همگانی در همه زمینههای صنعت، کشاورزی و حتی آب شرب تبدیل شده است، در بخشهای کشاورزی در بعضی کشورهای پیشرفته استفاده از یونجه که یکی از غلات با نیاز آبی متوسط است تغییر شکل داده و استفاده از یونجه کم شده و به طرف یونجه سیلوشده میرود که سالبهسال نیز یونجه سیلوشده کمتر صرف شده و در بسیاری از کشورها نیز به سمت ذرت و ذرت سیلوشده پیش میرود.
در واقع یک کیلو ماده خشک حاصل از ذرت سیلوشده یکسوم یک کیلو ماده خشک حاصل از یونجه به آب نیاز دارد.
کارشناسان معتقدند در کشور ما هم در صورتیکه ذرت و ذرت سیلوشده کیفیتش افزایش پیدا کند و شرایطی که باید انجام و لحاظ شود، ممکن است جای یونجه را بگیرد. در این خصوص حمید امانلو، استاد دانشگاه زنجان میگوید: در رقابت بین دانه ذرت و دانه جو همچنان دانه ذرت با توجه به شرایط جهانی و بینالمللی و کشوری در این است که دانه ذرت روند رو به افزایش را به خود گرفته و جو بهدلیل مصارفی که دارد در سیستمهای ارزیابی ارزشهای غذایی عقب افتاده است.
این کارشناس معتقد است: فقط در صورتیکه قیمت جو پایینتر از ذرت باشد میتواند یکسوم از غلات را به خودش اختصاص دهد در غیراینصورت هیچ دلیلی برای بهکار بردن جو نیست. ما هم در این کلاف میخواهیم به سرمایهگذاران بخش کشاورزی پیشنهاد دهیم با توجه به مزایای دانهای مانند ذرت و همچنین نیاز آبی کمتر آن، کشت این دانه را با بهرهگیری از نظرات کارشناسی افزایش داده و به سمت کشت غلههایی با نیاز آبی کمتر حرکت کنند.