معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشریح دلایل کاهش سهم بخش تعاون در برنامه ششم از تأسیس 80 تعاونی توسعه و عمران شهرستانی در سالجاری خبر داد. سیدحمید کلانتری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سال گذشته 14 تعاونی توسعه و عمران شهرستانی در کشور تشکیل شد و امسال بنا داریم که این تعداد را افزایش بدهیم و به 80 تعاونی توسعه و عمران شهرستانی برسانیم. به گفته وی در حال حاضر 7600 تعاونی دهیاری در سطح کشور مشغول فعالیت هستند.
کلانتری همچنین از ثبت و تشکیل 1186 تعاونی خدماتی در کشور خبر داد و گفت: بیشترین تعداد تعاونی در گرایش خدمات را تعاونیهای بهداشتی – درمانی با 116 مورد، خدمات گردشگری با 46 مورد و خدمات مالی و اداری با48 مورد تشکیل میدهند. معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه درباره دلیل کاهش سهم بخش تعاون از 25درصد به 15 درصد در برنامه ششم، اظهار کرد: یکی از پیشنهاداتی که در برنامه ششم مطرح شده پیشبینی سهم 15 درصدی برای بخش تعاون است اما تا این لحظه رقم مشخص و قطعی اعلام نشده است.
وی گفت: پیشنهاد وزارتخانه این بود که سهم تعاون را در برنامه ششم 15 درصد ببینیم و محدودیتهایی که در برآورد شرایط بود ما را بر آن داشت تا چنین رقمی را برای سهم تعاون در نظر بگیریم هرچند به دلیل عدم حمایت سیستم بانکی و عدم تخصیص منابع موردنیاز به تحقق این رقم هم خوشبین نیستیم و تردید داریم ولی معتقدیم که داشتن یک درصد مشخص بهتر از نداشتن درصد در برنامه ششم است.
به گفته کلانتری قرار بود تا 30 درصد تسهیلات بانکی در اختیار بخش تعاون قرار گیرد که متأسفانه کمتر از 8 درصد هم تحقق نیافته و از یکسوم کل درآمدهای حاصل از واگذاریها که باید به تعاونیها داده میشد نیز یک بیستم هم داده نشده است. بنابراین با چنین وضعیتی پیشبینی سهم و درصد بالا برای بخش تعاون دور از انتظار است.