به گزارش خبرگزاری بلومبرگ و به گفته وزیر نفت کویت و نماینده امارات متحده عربی در اوپک، کاهش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی که به دلیل افزایش عرضه و کاهش تقاضا به پایینترین قیمت خود در پنج سال اخیر رسیده است، در نیمه دوم سال جاری و تا زمان افزایش تقاضا و بازیابی قیمتها در بازار ادامه خواهد یافت. در همین راستا علیالعمیر، وزیر نفت کویت در پارلمان این کشور گفت: هماکنون روزانه یک میلیون و 800 هزار بشکه نفت خام مازاد در بازار وجود دارد که تاثیر عمیقی بر قیمت نفت میگذارد. العمیر ادامه داد: بهمنظور افزایش تقاضا و بازیابی قیمت نفت خام در بازار نیاز به رشد بیشتر و سریعتری در اقتصاد جهانی وجود دارد. علیالیبهونی، نماینده امارات در اوپک در گفتوگو با خبرنگاران در رابطه با وضعیت بازار گفت: در نیمه دوم سال جاری به دلیل افزایش تقاضا در بازار، قیمتها افزایش خواهد یافت.
لازم به ذکر است تصمیم سازمان کشورهای تولیدکننده نفت اوپک در نشست 27نوامبر این سازمان مبنی بر عدم کاهش تولید نفت خام و متعهد ماندن اعضای این سازمان به سقف تولید 30 میلیون بشکه در روز، سبب کاهش 40 درصدی ارزش نفت در بازارهای جهانی شد. کاهش رشد اقتصاد جهانی نیز از دیگر دلایلی بود که روند نزولی قیمتها را در بازار تشدید کرد.
العمیر وزیر نفت کویت در مورد بازیابی قیمتها در بازار گفت: انتظار ما این است که تا زمان وجود نفت مازاد در بازار وضعیت به همین منوال خواهد بود و پس از آن با تسریع رشد اقتصاد جهانی و افزایش تقاضا، نفت مازاد از بین خواهد رفت و قیمتها بازیابی خواهد شد. به گفته العمیر، طبق پیشبینیها این اتفاق تا پیش از نیمه دوم سال جاری میلادی اتفاق نخواهد افتاد.
در ادامه کاهش قیمت نفت در بازار، شاخص نفتی برنت برای پنجمین روز متوالی با کاهش قیمت روبه رو شد و در آخرین سقوط قیمت این شاخص با کاهش 8/0 درصدی به قیمت 46 دلار و 24 سنت در هر بشکه معامله شد. این در حالی است که قیمت این شاخص نفتی پیش از نشست اوپک در سال گذشته 77 دلار و 75 سنت در هر بشکه معامله میشد.
براساس اطلاعات خبرگزاری بلومبرگ، اوپک در ماه دسامبر روزانه 30 میلیون و 200 هزار بشکه نفت خام تولید کرده که در مقایسه با تولید 30 میلیون و 360 هزار بشکهای این سازمان در ماه نوامبر کاهش نشان میدهد. کاهش رشد تولید ناخالص داخلی چین و کاهش تقاضای بخش تولید این کشور در پی کاسته شدن از روند رو به رشد اقتصاد جهانی برای نفت خام از جمله عمدهترین دلایل کاهش قیمت این محصول در بازارهای جهانی به شمار میرود.
سهیل المزروعی، وزیر نفت امارات عربی متحده دیروز در گفتوگو با خبرنگاران در ابوظبی گفت: پس از کاهش تقاضا از سوی چین به نظر میرسد تقاضا برای نفت خام در این کشور مجددا افزایش یافته است. وی ادامه داد: این نفت شیل است که مشکل نفت مازاد را در بازار ایجاد کرده است نه اوپک و به همین دلیل اعضای این سازمان تحت هیچ شرایطی حاضر به کاهش تولید نفت خام خود نخواهند بود.
نوربرت روکر از کارشناسان و تحلیلگران بازار نفت در موسسه جولیوس باوئر در گفتوگو با بلومبرگ گفت: تولید نفت شیل در آمریکا در تگزاس و داکوتای شمالی که موجب افزایش عرضه و ایجاد نفت مازاد در بازار شده بود در مناطق اصلی تولید آن کاهش یافته است. در رابطه با این موضوع العمیر وزیر نفت کویت میگوید: ما در حال رصد کردن بازار و وضعیت قیمتها و حرکت کشورهای تولیدکننده نفت هستیم. هماکنون وضعیت بازار به جایی رسیده که کارشناسان هم انتظار آن را نداشتند. العمیر ادامه داد: اوپک برنامهای برای برگزاری نشست پیش از نشست عادی سالانه خود ندارد چرا که اگر فرض کنیم کشورهای عضو اوپک بخواهند تولید نفت خام خود را کاهش دهند این میزان قطعا بیشتر از میزان نفت خام مازاد در بازار نخواهد بود.