شنبه, ۱۲ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Sat, 2 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

نمایندگان با ۱۷۶رأی به ادامه فعالیت عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در دولت یازدهم رأی مثبت دادند. این نتیجه بحث های چند ساعته روز گذشته نمایندگان مجلس در صحن علنی بود که در نهایت به بقای وزیر دولت یازدهم رأی داد.

به گزارش «فرصت امروز»، عباس آخوندی روز گذشته در حالی در صحن علنی بهارستان حاضر شد که برای ششمین بار در طول سال های گذشته باید برای دفاع از کارنامه سوابق و اقدامات خود در مقابل نمایندگان مجلس حاضر می شد.

نخستین مرحله به رأی اعتماد مجلس به کابینه دولت یازدهم باز می گردد. عباس آخوندی مردادماه سال 1392 با رأی موافق 159نماینده و کسب 56درصد از رأی نمایندگان حاضر در جلسه وارد وزارتخانه راه و شهرسازی شد.

پس از آن و در سه مرحله وزیر راه دولت یازدهم به مجلس رفت تا در برابر سوال رسمی نمایندگان پاسخگو باشد، پاسخ هایی که توانست یک بار دیگر نمایندگان حاضر در صحن علنی مجلس را راضی کند.

اوج اختلاف بر سر عملکرد وزیر راه در مهر ماه سال گذشته خود را نشان داد، جایی که با وجود راضی شدن بسیاری از نمایندگان به پس گیری امضاهای شان، سرانجام باقی ماندن 13امضا کار را به رأی اعتماد دوباره به وزیر کشاند، رأی اعتمادی که پیامی روشن به همراه داشت.

بعد از دفاعیاتی که آخوندی از عملکرد خود داشت و البته نمایندگانی که به حمایت از وی برخاستند، مجلس شورای اسلامی وارد رای گیری شد و سرانجام وزیر راه با کسب 175رأی موافق در مقابل 72رأی مخالف در سمت خود ابقا شد. این آرا از 252 نماینده حاضر در جلسه اخذ شده بود که نشان دهنده رأی اعتماد حدود 70درصد از نمایندگان به عملکرد دو ساله آخوندی است.
 
از برخورد قطارها تا دعوای سیاسی

با وجود آنکه به نظر می رسید با رسیدن به ماه های پایانی کار دولت یازدهم دیگر امکان مطرح شدن استیضاح در صحن علنی مجلس ممکن نباشد اما تعدادی از نمایندگان ترجیح دادند بار دیگر آخوندی را برای دفاع از کارنامه خود به صحن علنی بهارستان بیاورند.

دو سانحه مرگبار ریلی، به کارگیری نیروی بازنشسته، توسعه فعالیت اقتصادی بنگاه های وابسته به وزیر، مسکن مهر، مخفی بودن توافقات خرید هواپیما، عدم شفافیت در قراردادهای شرکت فرودگاه های کشور و چرایی توقف بررسی سقوط آنتونوف بخشی از سر فصل های اصلی استیضاح وزیر راه و وشهرسازی بود.

هرچند بخش زیادی از نمایندگان پیش از آغاز فرآیند استیضاح نیز به طور رسمی از آخوندی حمایت کرده بودند اما آنچه در صحن علنی اتفاق افتاد، تردیدها در نتیجه رای گیری را از بین برد.

همانطور که پیش از این نیز محتمل به نظر می رسید، حادثه قطار یکی از اصلی ترین بحث ها در میان موافقان استیضاح آخوندی بود. فرهنگی، نماینده مردم تبریز اظهار کرد: بنده همواره سعی کرده ام با موضوعات با انصاف برخورد کنم اما حادثه قطار حالت عادی نیست؛ جان یک عده انسان بی دلیل از بین رفته و آقای آخوندی در این رابطه مسئولیت مستقیم دارد. آقای آخوندی در حادثه قطار مشهد – تبریز مقصر است. ایشان متهم است در شرکت راه آهن و هیأت مدیره آن افرادی غیر راه آهنی را منصوب کرده؛ حادثه ای که تحت مسئولیت وزیر رخ داده است.

قرار گرفتن این صحبت ها در کنار حرف های دیگر نمایندگان باعث شد آخوندی بخش زیادی از صحبت های خود را به این حادثه تلخ اختصاص دهد.

وزیر راه در این باره اعلام کرد: شرمنده هستم که سوء تعبیرهایی دراین مملکت می شود. مایه تأسف بنده و دیگران هست. من همان جمعه ای که به سمنان رفتم بلافاصله شورای مدیریت بحران را تشکیل دادم. من عرض کردم این کاری که می کنیم وظیفه ما است و کار اضافه ای نیست که انجام می دهیم و حداقل وظیفه من وزیر است که انجام دهم و اضافه بر کارهایی که من می کنم اینها خودشان امکانات بیمه ای دارند.

آخوندی از استعفای خود نیز پرده برداری کرد و گفت: شنبه (روز بعد از حادثه) صبح که آمدم سرکار به آقای جهانگیری گفتم متن استعفا را نوشته ام و برای اینکه مسئولیت اجتماعی را بپذیریم این متن را تقدیم می کنم. بلافاصله جناب پورسیدآقایی، (مدیرعامل وقت راه آهن) آمد و گفت استعفا می کنم اما با توجه به اینکه درحوزه ریلی صورت گرفته اجازه دهید من استعفا دهم. خدمت آقایی عرض کردم این حادثه بزرگ بوده است و من به عنوان وزیر استعفا می دهم. در نهایت هر دو استعفا به آقای جهانگیری تقدیم شد. آقای جهانگیری در نهایت اعلام کردند با رئیس جمهوری صحبت کردم و ایشان گفته اند همین که مدیر راه آهن استعفا می کند کفایت می کند. در این صورت ادامه کار بنده که چیز عجیب غریبی نیست. وظیفه من بود و بلافاصله انجام دادم. توسط رئیس جمهوری تصمیم گیری شد، بالاترین مقام اجرایی کشور. آیا من می توانستم مخالفت کنم؟

بعد از صحبت های آخوندی درباره حادثه تلخ چند ماه قبل، وی از دستاوردهای دولت در حوزه راه و شهرسازی سخن گفت. جذب سرمایه گذاری ۱۳هزارمیــلیارد تومــانی غیردولتی در زیرساخت ها، تأمین بودجه ۲۵هزارمیلیارد تومانی برای زیرساخت ها از درآمدهای داخلی شرکت ها، اجرای فرمان رهبری برای انتقال حمل کالا از کامیون به ریل، قطار حومه ای و اقدامات گسترده ای که در طول سال های گذشته صورت گرفته باعث شد راه رأی اعتماد دوباره برای آخوندی هموار شود.

با شمارش آرا مشخص شد 176نماینده بار دیگر به ادامه کار آخوندی در ساختمان شهید دادمان رأی داده اند و این به معنای رأی حدودا 68درصدی نمایندگان به وزیر زیرساخت های دولت یازدهم است.  هرچند تنها چند ماه تا پایان کار دولت یازدهم زمان باقی مانده و نمی توان انتظار داشت در کوتاه مدت بسیاری از طرح های نیمه تمام سال های گذشته به پایان برسد اما با ماندگار شدن وزیر، بخش های مختلف عمران و حمل و نقل با چالش تغییر سیاست های کلان روبه رو نخواهد شد و این مهم پس از ششمین رأی اعتمادی به دست آمد که وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم از نمایندگان مجلس گرفت.

ارتباط با نویسنده: j.hashemi1992@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/17InjvZ3
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاست
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه