مدیرعامل یکی از شرکتهای سیمانی گفت: موجودی کلینکر کارخانهها به ۱۵میلیون تن رسید، اما برای این میزان تولید سیمان در کلینکر بازاری وجود ندارد.
به گزارش مایننیوز، ابراهیم غلامزاده در مورد وضعیت كنونی سیمان اظهار کرد: در سالهای ۸۲ و ۸۳ که رشد اقتصادی کشور بین ۷ تا ۸درصد بود برنامه افزایش تولید سیمان مطرح شد و میزان تولید سیمان از ۳۵میلیون تن درسال به ۷۰۰میلیون تن افزایش پیدا کرد.
وی افزود: اما با کاهش رشد اقتصادی در سالهای گذشته شاهد کاهش میزان مصرف سیمان در داخل کشور شدیم، به طوری که موجودی کلینکر کارخانهها به ۱۵میلیون تن رسید. اما برای این میزان تولید سیمان در کلینکر بازاری وجود ندارد و بیشتر محصولات دپو شدهاند.
این مدیرعامل شرکت سیمانی تصریح کرد: تا سه سال گذشته عراق بازار خوبی برای سیمان ایران بود و جایگاه ایران در دنیا بهعنوان نخستین صادرکننده سیمان (با ۱۷ الی ۱۸میلیون تن صادرات در سال) رتبه خوبی بود، اما با بهوجود آمدن مشکلات داخلی در عراق و پیدا شدن گروه داعش و عدم ثبات امنیت در این کشور و همچنین عدم تشکیل به موقع دولت درعراق و عدم تصویب بودجه و اعتبارات این محصول در كشور دپو و میزان صادرات نیز محدود شد.
غلامزاده ادامه داد: درحال حاضر کشور عراق 30درصد مصرف داخلی خود را تولید میکند و بهای سیمان در این کشور ۸۵دلار است، درحالی که سیمان ایران با بهای ۶۰دلار در مرزها به فروش میرسد که این فاصله قیمت باعث شده تا کشورعراق از ورود سیمان ایران راضی نباشد. همچنین برخی از شرکتهای ایرانی در عراق شروع به ساخت کارخانههای سیمان کردهاندکه این موضوع باعث میشود در سالهای آینده صادرات سیمان به عراق با چالشهای جدیدی روبهرو شود.
وی با بیان اینکه کشورهای افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس و آفریقا بازارهای هدف خوبی برای سیمان هستند، گفت: درصورتی که مشکلات بانکی و موضوع ال سی با این کشورها حل شود، میتوان مسیر صادراتی را تا حدودی تغییر داد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود عرضه زیاد این محصول سیمان در بورس کالا به فروش نمیرسد، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت از عرضه سیمان در بورس کالا جلوگیری میکند، زیرا افزایش قیمت سیمان موجب تورم خواهد شد و دولت سعی دارد نرخ آهن و سیمان را کنترل کند و نظارت بیشتری روی نرخ سیمان داشته باشد.
وی با اشاره به میزان صادرات سیمان گفت: در پنج ماهه ابتدای سا ل ۹۲، ۸میلیون و۵۱ هزارو ۷۶۰ تن سیمان صادر شد که این میزان در پنج ماهه ابتدای سال ۹۳ با افزایش همراه بود و به ۸میلیون و ۱۶۸هزار تن رسید. غلامزاده مدیریت ضعیف و فعالیت واسطهها را از عوامل تاثیرگذار در بازار سیمان عنوان کرد و گفت: امیدواریم بازار سیمان از شرایط رکود خارج و دست دلالها از این بازار كوتاه شود.