رییس اتحادیه چایکاران شمال گفت: برای تامین نیاز داخلی، سالانه بیش از 100 هزار تن چای از هند و سریلانکا بهصورت رسمی و غیررسمی وارد میشود که قیمتش بیش از دو برابر چای ایرانی است. ایرج هوسمی در گفتوگو با ایسنا درباره وضعیت تولید چای گفت: سال گذشته طبق آمار اعلام شده حدود 13 هزار تن تولید چای خشک داشتیم و در سال جاری تاکنون حدود 48 هزار تن برگ سبز چای برداشت شده که حدود 11 هزار تن آن به چای خشک تبدیل شده است.
وی در پاسخ به اینکه از میزان مصرف داخلی چای چه میزان تولید داخل و چه میزان وارداتی است؟ توضیح داد: به طور متوسط 135 تا 150 هزار تن نیاز داخلی چای است که از این رقم تنها 10 تا 15 هزار تن در داخل تولید میشود. این در حالی است که سابقه تولید 75 هزار تن چای خشک در کشور وجود داشته است، اما در سالهای گذشته به دلیل بیتوجهی به تولید داخلی چای بسیاری از باغها رها شد.
به گفته هوسمی در حال حاضر حداکثر 15 هزار تن چای خشک در داخل تولید و بقیه نیاز کشور از طریق واردات تامین میشود که بخشی از آن به شکل قانونی و بخش دیگر به شکل غیرقانونی وارد میشود.
هوسمی درباره قیمت چای ایرانی و چای خارجی گفت: بخش زیادی از چای خارجی کیفیت مطلوبی ندارد اما قیمت آن چند برابر چای داخلی است و به دلیل تبلیغاتی که برای چای خارجی میشود و اینکه بستهبندیهای زیباتری دارد مصرفکنندگان بیشتر از چای خارجی استقبال میکنند. این در حالی است که چای ایرانی مرغوبتر است و کیفیت بهتری دارد. وی اضافه کرد: چای خارجی حدودا کیلویی 50 تا 60 هزار تومان و چای ایرانی 20 تا 25 هزار تومان است. این در حالی است که چای ایرانی مرغوبتر و با کیفیتتر است.