رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شهرداری نسبت به سایر نهادها درخصوص ساماندهی کارتنخوابها گامهای بهتری برداشته است، گفت: مدیریت شهری به تنهایی نمیتواند این معضل را برطرف کند. فاطمه دانشور، ضمن بیان این مطلب گفت: شهرداری باید سازوکاری را فراهم کند تا در زمینه پیشگیری از حرکت خانوادههای آسیبپذیر جامعه به سمت ابتلا به اعتیاد جلوگیری به عمل بیاید، اما در زمینه ساماندهی معتادان به حضور سایر ارگانها همچون قوه قضاییه نیاز است.
به طوری که این نهاد میتواند با حمایت از خانوادههای معتادان یک اقدام پیشگیرانه انجام دهد. برنامههای جدی حمایتی باید از خانواده معتادان و بهویژه فرزندان آنها انجام شود، زیرا آنها میتوانند به دلیل قرار گرفتن در معرض آسیبهای اجتماعی معتادان آینده باشند و این موضوع مهمی است که باید مورد توجه نهادهای مردمی همقرار گیرد.
رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه جمعیت قابلملاحظه کارتنخوابهای تهران افراد معتاد هستند، بیان کرد: در زمینه صدور شناسنامه، مشخص شدن هویت این افراد، ارائه خدمات درمانی و ایجاد اشتغال، شهرداری دستتنهاست و سایر نهادها کاری انجام ندادهاند. از این رو لازم است تا ستاد قوی تشکیل شود که در زمینه ارائه خدمات به کارتنخوابها هماهنگی بینبخشی را مدیریت کند.
در این میان دستگاههای دولتی که مسئولیت صدور شناسنامه را دارند یا دستگاههایی که ارائهدهنده خدمات حمایتی از خانواده معتادان یا افراد بهبود یافته را بر عهده دارند، در کنار تقویت سازمانهای مردم نهاد ارائهدهنده خدمات اجتماعی و حتی ایجاد نهادهای مردمی برای دخالت در بحران خانوادههایی که در معرض آسیبها هستند، از اهمیت ویژهای برخوردار است. برای حل معضل کنونی وضعیت کارتنخوابهای شهر تهران باید از دور تسلسل جمعآوری کارتنخوابها توسط شهرداری خارج شد و این موضوع زمانی محقق میشود که سایر نهادها همچون وزارتکار، رفاه و امور اجتماعی در کنار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمانهایی همچون تامین اجتماعی و بهزیستی به صحنه بیایند تا یک گام اساسی برای تغییر شرایط کنونی کارتنخوابها برداشته شود.