وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سیاست ما بر این است که صنعت فولاد نظیر صنعت خودروی کشور در توسعه صنعتی کشور جزء صنایع پیشرو به حساب آمده و به آن بهای بیشتری دهیم. به گزارش شاتا، محمدرضانعمتزاده با بیان این مطلب، افزود: در شرایط کنونی کشور باید تلاش کنیم چرخ صنعت و معدن کشور را به گردش در آورده و توسعه دهیم و ما نیز هرگونه حمایتی را از صنعت فولاد انجام خواهیم داد.
وی افزود: تمامی شرکتهای مهندسی، طراحی، پیمانکاری، تولیدی، مطالعاتی و فروش و بازاریابی باید توسط مردم و بخش خصوصی اعمال مدیریت شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: درخصوص طرح جامع فولاد کشور این وزارتخانه با کمک بخشخصوصی پیشنهادهای مقدماتی را تهیه کرده که قرار است طی مدت یک ماه آینده در صورت تصویب دولت نهایی شود. رسیدن به مرز 55 میلیون تن فولادخام در چشمانداز 1404 از اهداف صنعت فولاد کشور است. مهندس نعمتزاده، با اشاره به ظرفیتهای تولیدی مقاطع مختلف فولادی کشور افزود: در حال حاضر حدود 60 تا 70 میلیون تن سنگ آهن، 30 میلیون تن کنسانتره، 21 میلیون تن آهن اسفنجی، 22 میلیون تن گندله، 24 میلیون تن شمش و 34 میلیون تن نورد است. هماکنون ما بالغ بر 165 میلیون تن استحصال سنگآهن، 80 میلیون تن کنسانتره، 80 میلیون کندله، 55 میلیون تن شمش و 58 میلیون تن آهن اسفنجی نیاز داریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه خاطرنشان کرد: با برنامهها و تلاشهای صورت گرفته امیدواریم تا سال 98 ما 60 میلیون تن کنسانتره، 65 میلیون تن کندله، 43 میلیون تن آهن اسفنجی و 49 میلیون تن شمش و فولادخام تولید کنیم. وی افزود: در زمینه ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز بخش معدن در صورت امکان باید به ماشینآلات و تجهیزاتی که در داخل کشور تولید میشود، اکتفا کرده و با فعالسازی بیشتر صندوق بیمه معادن و افزایش سرمایه آن در این خصوص میتوان مانورهای لازم را داد. نعمتزاده تصریح کرد: صنایع فولاد کشور باید همهجانبه رشد یافته و سهم عمدهای را در تولید ملی و صادرات غیرنفتی ایفا کنند. پیگیری و تصریح اجرای طرحهای میانی زنجیره فولاد موضوع مهمی بوده و نباید در این شرایط سنگآهنخام را صادر کرد.
نعمتزاده با بیان اینکه در بخش معدن نیازی بیشتری به سرمایهگذاری داریم، افزود: عقبماندگیهای بخشهای گندله، آهن اسفنجی و پیگیری زیرساختهای موردنیاز صنعت فولاد نظیر راهآهن، تامین آب و برق و گاز مورد نیاز این دسته از واحدها باید به سمت خوداتکایی و بدون وابستگی به سایر دستگاههای اجرایی در بلندمدت صورت گیرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تشکیل کنسرسیومهای داخلی به جای خارجی و استفاده حداکثری از توان داخلی سیاست این وزارتخانه است، افزود: حتی در زمینه خرید تجهیزات خط تولید، کورهها که به ریختهگری و ماشینکاری و سیستم مهندسی نیاز دارند، همگی باید در داخل کشور انجام شود.
وی با بیان اینکه مکانیابی در صنعت فولاد باید با دقت بالا انجام گیرد، گفت: در غیر این صورت دو بار در کشور جابهجایی مواد صورت گرفته و علاوه بر افزایش هزینههای تولید فرصت رقابتپذیری را از بین میبرد. نعمتزاده افزود: اصلاح تعرفهها، واردات فولاد با ارز متقاضی و آزاد یک نوع حمایت از صنعت فولاد تلقی میشود. وی در پایان گفت: واحدهای صادراتی در کنار واحدهای تولیدی فولاد باید هماهنگ عمل کرده و خود را به علم و دانش روز تجهیز کنند.