ملیندا گیتس به یک دلیل ساده کار خود را وقف رفاه زنان و دختران در سراسر جهان کرده است.
او می گوید که تحصیلات یک مادر می تواند به معنای تفاوت بین زندگی و مرگ باشد. این موضوع می تواند به قیمت تفاوت بین خریدن شمع برای کیک تولد یک کودک پنج ساله یا حفر کردن قبر برای همان بچه تمام شود.
این تاجر انسان دوست در مصاحبه ای به سی. ان. ان گفته است که «عملا به همین دلیل است که می گوییم فقر جنسیت زده است.»
گیتس می گوید: در سراسر جهان زنان بیشتر از مردان در شرایط آسیب پذیر قرار دارند، با این حال غالبا این زنان هستند که تصمیم گیری های مهم، مثل مدیریت دخل و خرج یا انتخاب اینکه چه کسی به مدرسه برود را در خانواده خود انجام می دهند.
«اگر ما برای او سرمایه گذاری نکنیم، او اگر هم بخواهد - که می خواهد - نمی تواند بقیه را بالا بکشد.»
گیتس گفت که برای انجام چنین سرمایه گذاری هایی باید درباره زنانی که در سراسر جهان با چالش های دشوار مواجه هستند بیشتر بداند. داده های اطلاعاتی درباره چگونگی کار و درآمد زنان اغلب ناچیز است یا اصلا وجود ندارد.
او می خواهد این شرایط را تغییر دهد. بنیاد بیل و ملیندا گیتس که خانم گیتس و همسرش _موسس مایکروسافت_ آن را اداره می کنند، پیشتر و در همین سال جاری 80 میلیون دلار به جمع آوری اطلاعات درباره شرایط کاری، دستمزد و سایر استانداردهای متمرکز بر امور زنان اختصاص داده است.
وی اشاره کرد که در ایالات متحده آمریکا زنان در طول روز 90 دقیقه بیشتر کار بدون حقوق انجام می دهند و این درحالی است که اغلب آنها مسئول اطمینان از انجام تکالیف شب فرزندان و پر شدن ظرف های ناهار آنها هستند.
هنگامی که بزرگ ترین دختر خانواده گیتس که حالا 20 ساله است در پیش دبستانی بود، بیل گیتس - که در آن زمان هنوز مسئول مایکروسافت و یکی از ثروتمندترین افراد دنیا بود - در کار رساندن دخترشان به مدرسه شریک شد.
«مادر ها انگار کلاس درس را روی سرشان گذاشته بودند، من گفتم خب جریان از چه قرار است؟ آنها گفتند، ما همه داریم می رویم خانه تا به همسران مان بگوییم اگر بیل گیتس می تواند بچه هایش را برساند، پس شما هم می توانید. ما برای خانواده های دیگر مثل الگو بودیم و مطمئنا، پدرهای بیشتری شروع کردند به آفتابی شدن در مدرسه و این عالی بود.»
ملیندا گیتس از دو سال پیش که 50 ساله شد و شروع کرد به فکر کردن درباره میراثی که برجا می گذارد، تمرکز بر امور زنان و دختران را بیشتر کرد.
«موضوع این بود که من می خواهم چه تغییری در دنیا ایجاد کنم؟ اینکه می خواهم وقت رفتن، چیزها را در چه شرایطی ترک کنم؟»
این امر شامل کاهش فقر نه فقط در خارج بلکه در خود ایالات متحده آمریکاست. آخرین اطلاعات سرشماری آمریکا نشان می دهد که 14.2درصد از زنان بین 18 تا 64 ساله در فقر زندگی می کنند. این میزان برای مردان در این محدوده سنی 10.5درصد است.
گیتس می گوید که بسیاری از زنان فقیر در آمریکا مادران مجردی هستند که به سختی روز را شب می کنند.
پیشنهاد او تمرکز بر ریشه های این مشکلات و یافتن راه هایی است که نقش آفرینان کلیدی در زمینه امور بشردوستانه، عموم مردم و بخش های خصوصی بتوانند کمک کنند.
«من باید این کار را انجام دهم. من می خواهم این کار را بکنم. این چیزی است که اگر می خواهید تولید ناخالص داخلی را در سرتاسر دنیا افزایش دهید... اگر می خواهید که جوامع را ارتقا دهید، باید حلش کنیم.»