نمایندگان مجلس از توضیحات چیتچیان، وزیر نیرو در پاسخ به سوال نماینده فلاورجان در مورد حل مشکل خشکسالی قانع شدند.
به گزارش خانه ملت، سیدناصر موسوی لارگانی در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی از توضیحات چیتچیان، وزیر نیرو در خصوص حل مشکل خشکسالی و مشکلات پیش آمده برای کشاورزان و باغداران قانع نشد و در ادامه این موضوع در صحن علنی مجلس به رأی گذاشته شد.
بر این اساس نمایندگان با 150 رأی موافق، 51 رأی مخالف و دو رأی ممتنع از 216 نماینده حاضر از توضیحات چیتچیان، وزیر نیرو در مورد حل مشکل خشکسالی قانع شدند.
گفتنی است عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در تشریح گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در خصوص سوال منطقهای سیدناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان از وزیر نیرو به مجلس شورای اسلامی گفت: علت عدم ارائه راهکار عملی برای حل مشکل خشکسالی در کشور بهویژه در فلات مرکزی از سوی وزیر نیرو، علت عدم رعایت مواد 36 و 44 قانون توزیع عادلانه آب و رعایت نشدن حقابه کشاورزان و باغداران کشور دلایل سوال نماینده فلاورجان از وزیر نیرو است.
غلامرضا نوری قزلجه در توضیح نتیجه بررسی این سوالات افزود: سوال مذکور در جلسه روز سه شنبه 19/3/1393 با حضور سوالکننده و وزیر نیرو مطرح شد و سیدناصر موسوی لارگانی در توضیح سوال خود گفت: در سال1379 به تدریج مشکل خشکسالی در کشور بهویژه در فلات مرکزی آغاز شد و در حال حاضر بحرانی شده و باعث معضلات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در بسیاری از استانها شده است.
عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تصریح کرد: در ادامه این جلسه موسوی لارگانی در خصوص علت عدم برنامهریزی مناسب وزارت نیرو برای حل این معضل مهم و عدم رعایت حقابههای حقابهداران کشور، علت عدم اجرای مواد 36 و44 قانون توزیع عادلانه آب، عدم پرداخت خسارت ناشی از خشکسالی به کشاورزان و باغداران، صدور مجوزهای جدید بهرهبرداری و برداشت آب در نقاط مختلف کشور در زمان خشکسالی بهصورت غیرقانونی، عدم توجه به معیشت کشاورزان و باغداران از چیتچیان سوال کرد.
نوری قزلجه با یادآوری پاسخ وزیر نیرو به سوالات موسوی لارگانی ادامه داد: به گفته چیتچیان وقوع خشکسالی اخیر در حوزه آبریز زاینده رود و کاهش شدید منابع آب قابل استحصال موجب عدم تعادل بین منابع و مصارف آب در این حوزه شده است و با توجه به اولویت مصارف شرب وضعیت تامین آب برای بخشی از کشاورزان منطقه با معضلات و دشواریهای فراوانی مواجه شده است.
وی تصریح کرد: به گفته وزیر نیرو بر این اساس مقرر است باغات منطقه در فصل بهار و تابستان سال جاری تامین آب شوند و برای کشت بهاره در پاییز سال 1393 رهاسازی آبیاری از سد مخزنی زاینده رود و در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد و براساس مصوبه شورای عالی آب قرار است به کشاورزانی که دارای حقابه هستند، ولی به دلیل خشکسالی نتوانستهاند کشت کنند خسارت لازم از طریق صندوق پرداخت خسارت به کشاورزان که با مسئولیت استاندار اصفهان تاسیس شده است پرداخت شود.
نوری قزلجه با یادآوری اینکه به گفته چیتچیان وزارت نیرو برای مدیریت خشکسالی و تعدیل آن به طور مستمر فعالیت خواهد کرد، افزود: در نهایت نماینده سوالکننده پس از استماع سخنان وزیر نیرو در این جلسه اعلام کرد: از پاسخهای ارائه شده قانع نشده و بر این اساس اعضای کمیسیون حیطه سوال را منطقهای اعلام کردند.
عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یادآور شد: در اجرای بند 4 ماده 209 قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شد، هیات رییسه، هیاتی مرکب از رییس کارگروه آب کمیسیون کشاورزی، نماینده سوالکننده و نماینده وزارت نیرو را به منطقه اعزام و پس از معاینه محلی موضوع را بررسی و نتیجه را به هیات رییسه جهت اقدامات قانونی منعکس کنند.