فیس بوک از نرم افزار مترجم منبع باز مبتنی بر یادگیری ماشین جدید خود رونمایی کرد. سیستم جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، برای نخستین بار بدون واسطه قرار دادن زبان انگلیسی می تواند برای ترجمه متون به 100 زبان زنده دنیا به کار گرفته شود.
به گزارش دیجیاتو، در سیستم قدیمی ترجمه فیس بوک، ابتدا باید متن به زبان انگلیسی ترجمه و سپس به سایر زبان ها مجددا ترجمه می شد، ولی در سیستم جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، زبان انگلیسی دیگر واسطه نیست و با این حساب دقت و کیفیت ترجمه نیز بالاتر می رود.
نرمافزار منبع باز هوش مصنوعی، به منظور تسهیل تامین محتوا برای شبکه های اجتماعی توسعه یافته تا بتواند محتوای بهتری را به 160 زبان برای بیش از 2 میلیارد کاربر در سراسر جهان ارائه دهد. «آنجلا فن»، دستیار تحقیق این پروژه در پست وبلاگ اعلام کرد:
«توسعه سیستم جدید، نقطه عطفی طی سال های اخیر است که از هوش مصنوعی فیس بوک برای ترجمه ماشینی استفاده می کند.»
آنجلا فن اعلام کرد که با توجه به اینکه دیگر نیازی به استفاده از ترجمه واسطه وجود ندارد، این سیستم دقیق تر از قبل متن ها را ترجمه می کند. وی در ادامه صحبت های خود اضافه کرد:
«در سیستم قدیمی با واسطه، زبان انگلیسی محوریت داشت و برای ترجمه از زبان های مختلف به یکدیگر، ابتدا متن باید به انگلیسی ترجمه می شد. برای مثال برای ترجمه متنی از چینی به فرانسوی، ابتدا متن باید از چینی به انگلیسی و سپس از انگلیسی به فرانسوی ترجمه شود.»
در سیستم جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، واسطه از بین می رود. در نتیجه با حذف واسطه بودن زبان انگلیسی، کیفیت ترجمه نیز ارتقا پیدا خواهد کرد. آنجلا فن در این مورد توضیح می دهد:
«در مدل جدید، معنای متن بهتر منتقل می شود. سیستم مبتنی بر یادگیری ماشینی توانسته امتیاز 10 را از نظر عملکرد از سیستم متریک «جایگزین ارزشیابی دوزبانه» یا «BLEU» برای ترجمه های ماشینی دریافت کند.»
براساس اعلام فیس بوک، تقریبا هر روز به صورت متوسط 20 میلیارد متن در فید خبری فیس بوک ترجمه می شود. شرکت امیدوار است با سیستم جدید کیفیت ترجمه ها ارتقا پیدا کند و کاربران بیشتری از این سیستم استفاده کنند.
آنجلا فن معتقد است که ترجمه ماشینی می تواند مرزهای زبان را بشکند و مردم جهان را گردهم آورد. همچنین وی معتقد است با این رویکرد می توان اطلاعات معتبر را خصوصا در مورد کووید- 19 در اختیار داشت و از محتوای جعلی در امان ماند.