یکشنبه, ۱۶ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sun, 5 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

یک کارشناس حوزه پول و سرمایه با اشاره به ضرورت بازنگری در قوانین بانکداری اسلامی، افزود: بازنگری باید توسط فعالان اقتصادی، کارشناسان بانکی و نخبگان انجام شود تا اشکالات به‌درستی بازنگری و واکاوی شوند.

امیرحامد زمانی در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به لزوم حضور کارشناسان اقتصادی در شورای بازنگری قوانین بانکی، افزود: ارائه طیف متفاوتی از نقطه‌نظرات کارشناسی در شورای بازنگری قوانین بانکی به ارتقای نظام بانکی کشور کمک خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه بانکداری اسلامی باید موجب رشد اقتصادی کشور شود، افزود: از آنجا که تئوری بانکداری اسلامی در هیچ کشوری قبل از ایران اجرا نشده بود و نیروی متخصصی که متولی اجرای بانکداری اسلامی باشد، در نظام بانکی نبود، این موضوع با چالش‌هایی مواجه شد.

این کارشناس مسائل پولی و بانکی افزود: از آنجا که نظام بانکداری براساس تعاملات اقتصادی در دنیا طراحی می‌شود، نمی‌توان بانکداری اسلامی صرف را در ایران اجرایی کرد. وی در عین حال بر لزوم رفع تناقض در شبکه بانکی کشور تاکید کرد و گفت: تناقضی که هم‌اکنون بین بانکداری اسلامی و بانکداری متعارف وجود دارد، مشکل‌ساز شده است و باید به آن پایان داده شود.

 

وی با اشاره به تصویب قانون بانکداری بدون ربا در سال 62 و گشوده شدن فصل تازه‌ای از بانکداری اسلامی در کشور، گفت: با نگاهی منصفانه به بانکداری جاری کشور، نه می‌توان گفت که نشانی از بانکداری اسلامی در نظام بانکی کشور وجود ندارد و نه می‌توان گفت آنچه در نظام بانکی کشور اجرا می‌شود، دقیقا همان چیزی است که بانکداری اسلامی در نظر دارد.

زمانی افزود: واقعیت این است که نظام بانکداری کشور در میانه راه قرار دارد اما قوانین بانکداری کشور به لحاظ فقهی و شرعی با اشکال مواجه نیست، زیرا در زمان تصویب قوانین بانکداری اسلامی هم شورای نگهبان انطباق این قوانین با شرع مقدس اسلام را تایید کرد و هم مراجع آن زمان این قوانین را تایید کردند اما این به معنای آن نیست که بهتر از این نمی‌شد قوانین را وضع کرد بلکه همواره امکان ایجاد وضعیت مطلوب‌تر وجود دارد.

وی ارزیابی عملکرد نقادانه را موجب تقویت بانکداری اسلامی در کشور دانست و افزود: بیش از سه دهه سخن از بانکداری اسلامی در اقتصاد ایران، اکنون زمان آن رسیده است که ارزیابی دقیقی از آن داشته باشیم. زمانی، انجام وظایف متعدد را چالش کنونی نظام بانکی کشور دانست و افزود: میزان نظارت بر بانک‌ها باید بیشتر از سایر بنگاه‌های اقتصادی باشد، به‌ویژه نظارت بر بانکداری خصوصی باید افزایش یابد و در کنار تقویت نظارت، باید تعادل در اختیار و مسئولیت نیز رعایت شود.

وی با بیان اینکه در آیین‌نامه‌ها نیز خلأهایی در نظام بانکداری کشور وجود دارد، افزود: در اصل تنگ‌نظری‌هایی در تنظیم آیین‌نامه‌ها به چشم می‌خورد که بیانگر عدم استفاده از ظرفیت‌های کامل عقود در تنظیم آیین‌نامه‌هاست، از این رو لازم است آیین‌نامه برخی عقود، مورد بازنگری قرار گیرد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/FTje0RB1
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداری
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه