قائم مقام وزیر کشور از اتخاذ تدابیر ویژه برای مقابله با ورود میوههای قاچاق به کشور خبر داد. «حسینعلی امیری» در گفت و گو با ایرنا گفت: اتخاذ این تدابیر پس از آن صورت گرفت که وزیر کشور دستور داد دستورالعملی برای جلوگیری از ورود میوههای قاچاق به کشور تدوین شود. وی با بیان اینکه «این دستورالعمل، تدوین و برای اجرا به دستگاههای مربوط ابلاغ شده است»، گفت: در صورت نیاز به واردات میوه، باید براساس مجوزهای قانونی وزارت جهاد کشاورزی این کار صورت گیرد.
قائم مقام و سخنگوی وزیر کشور گفت: این تدابیر به استناد مفاد بند(ب) ماده 145 قانون برنامه پنج ساله پنجم کشور، ماده 11 قانون حفظ نباتات و نیز ماده 16 قانون افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی و سیاستهای جاری وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر ممنوعیت واردات میوه در راستای ضرورت حمایت از تولیدات داخلی و لزوم جلوگیری از ورود آفات به باغات و اراضی کشاورزی و کفایت تولیدات و محصولات داخلی میوه در کشور اتخاذ شده است.
امیری تصریح کرد: در اجرای دستور وزیر کشور، استانداران مرزی در صدور مجوز برای واردات میوه تحت هر عنوان و شرایطی از مبادی مرزی، بازارچههای مرزی و بازارچههای موقت مرزی موسوم به «معابر کولهبری» ممنوعیت دارند. وی ادامه داد: در این رابطه، استانداران باید از واگذاری یا اختصاص سهمیه برای واردات میوه به افراد، تجار و شرکتهای تعاونی اجتناب کنند.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اتخاذ راهکارهای تشدید مقابله با میوههای قاچاق در نیروی انتظامی گفت: نیروی انتظامی اقداماتی در خصوص افزایش اقدامات کنترلی و تشدید مبارزه جدی با قاچاق میوه در مرزها و گلوگاهها را بهویژه با اولویت در استانهای جنوب شرق و شمال غرب کشور اتخاذ خواهد کرد.
وی افزود: در این زمینه نیروی انتظامی امکانات و نیروی انسانی مناسب را در گلوگاههای مورد درخواست وزارت جهاد کشاورزی جهت اعمال قرنطینه حفظ نباتات و جلوگیری از ورود میوههای فاقد گواهی قرنطینهای از مبادی ورودی کشور با همکاری سایر دستگاههای اجرایی ذی ربط پیشبینی خواهد کرد. قائم مقام وزیر کشور تاکید کرد: در این ابلاغیه، پلیس راهور نیروی انتظامی موظف است همه کامیونهای حامل میوه و فاقد بارنامه معتبر را با دقت کنترل و در صورت نداشتن مدارک معتبر، نسبت به توقف خودرو و محموله آن اقدام کند.
سخنگوی وزارت کشور در خصوص برخورد با عرضه و توزیع میوههای قاچاق در سطح میادین گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان، با همکاری نیروی انتظامی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تعزیرات حکومتی و سایر دستگاههای مرتبط، براساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بهخصوص ماده 18 مکرر این قانون، با افزایش و تشدید اقدامات کنترلی، نسبت به برخورد با عرضه و توزیع میوههای قاچاق در سطح میادین اصلی شهرها اقدام میکنند.
وی افزود: گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز علاوه بر تشدید نظارتهای بیشتر، بر صحت اصالت اسناد و مدارک در ورود میوه به کشور، هماهنگی و همکاری لازم را با سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی خواهد داشت تا مکانیسم کنترل محمولههای ترانزیتی علاوه بر مبادی ورودی در مبادی خروجی نیز انجام پذیرد. امیری گفت: در این ابلاغیه از ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواسته شده برای پیگیری مستمر اجرایی شدن مصوبات، گزارش کاملی از نتایج مبارزه با قاچاق میوه به کشور در بخشهای مختلف را تهیه کند.