وضعیت کنونی زندگیهای امروزی به شکل هرچه ماشینیتر شدن پیش میرود از این رو با اشتغال زنان بیرون از خانه و همزمان اشتغال مردان، خانوادهها به سمت هرچه آمادهتر بودن غذاها روآوردهاند. امروزه فستفودها در سراسر دنیا در روز میلیاردها دلار درآمد دارند و به گذران وعدههای غذایی مردم کمک میکنند. بخش زیادی از این وظیفه خطیر را هم انواع کنسروها و غذاهای بستهبندی انجام میدهند.
اما چندی پیش خبری درخصوص یکی از انواع غذاهای کنسروی خواندم که بسیار جالب توجه و خلاقانه بود. از دهه 1960 میلادی و همزمان با اوجگیری برنامههای فضایی روسیه و آمریکا، تهیه و تولید غذاهایی که قابلیت استفاده در جاذبه صفر را داشته باشد مورد توجه دانشمندان قرار داشته و طی نیم قرن گذشته نیز پیشرفتهای چشمگیری در این عرصه صورت گرفته است. مرکز نمایشگاههای روسیه در مسکو غذاهایی را به بازدیدکنندگان عمومی فروخته است که از حیث بستهبندی چیزی متفاوت از غذاهای بستهبندی شده رایج است؛ غذاهایی فشرده شده در تیوبهایی به شکل خمیردندان!
این تیوبها در 11 مدل مختلف و حاوی موادغذایی متفاوت ارائه شده است که نشان میدهد آژانس فضانوردی روسیه به ذائقه متنوع فضانوردان در سفرهای فضایی توجه ویژهای دارد. از نکات جالب توجه این تیوبهای غذایی میتوان به غذاهای خاص موجود در آنها اشاره کرده، غذاهایی نظیر گوشت بره و سبزیجات، دسر پنیر و پوره زردآلو و سیب. درواقع ایده این غذاهای آماده میتواند وجهه مناسبی برای سرمایهگذاری داشته باشد چراکه احتمالا توجه بسیاری از گردشگران، مسافران، کوهنوردان و افرادی که خیلی سفر میکنند را به خود جلب خواهد کرد.