سه شنبه, ۲۹ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Tue, 19 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

 چند سالی است که ناتوانی شرکت‌های امنیتی و نهاد‌های دولتی جهان در برقراری امنیت خود در فضای مجازی کاملا محسوس شده و این امر از وقوع نوع جدیدی از جنگ سرد بین دولت‌ها و گروه‌های سیاسی و اجتماعی در فضای مجازی حکایت دارد.

در سال‌های اخیر نیز چند بدافزار جاسوسی خطرناک مانند ‌«استاکس نت‌‌» سرورهای نهادهای دولتی و امنیتی چند کشور را آلوده کردند و بعد از آن نیز چندین بانک در سراسر جهان هک و تمام اطلاعات شخصی مشتریان آنها اعم از رمز عبور کارت‌های خودپرداز فاش شد.

مسئولیت بیشتر این حملات توسط گروه‌های موسوم به ناشناس (Anonymous) برعهده گرفته شده است. این گروه که از هکرهای حرفه‌ای تشکیل شده حوالی سال 2003 میلادی کار خود را شروع کرد و به گفته آنها با هدف حمله به‌‌ «مزدوران و گروه‌های سلطه طلب‌‌» گروه خود را روزبه‌روز در جهان گسترش دادند و هکرها از سراسر جهان به این گروه پیوستند.

فعالیت‌های انونیموس، با همکاری اعضای این گروه از سراسر دنیا، بدون توقف اجرا می‌شود و همه‌فعالیت‌های آنها به دلایل و مناسبت‌های خاص سیاسی یا اجتماعی صورت می‌گیرد. در سال ۲۰۰۶، هکرهای ناشناس، حمایت خود را از سایت ‌«ویکی لیکس‌‌» و ‌«ژولیان آسانژ‌‌» اعلام کرده و خواستار آزادی گردش اطلاعات در اینترنت شدند. درسال ۲۰۱۱ و با آغاز جنبش تسخیر وال استریت در امریکا، اعضای این گروه در حمایت از مردم به خیابان‌ها آمده و ماسک نماد هکرهای ناشناس تبدیل به‌پای ثابت تظاهرات‌ وال استریت شده بود.

در ژانویه ۲۰۱۲، سایت مگاآپلود که اختصاص به اشتراک فایل داشت، توسط سازمان عدالت امریکا و اف‌بی‌آی بسته شد. چند ساعت بعد، هکرها سایت سازمان عدالت امریکا، اف بی‌آی و چند سایت دولتی دیگر را هک کردند. در آوریل ۲۰۱۲، هکرهای انونیموس مسئولیت هک سایت‌های دولتی انگلیس را در اعتراض به سیاست‌های دولت برعهده گرفت. پس از آغاز جنبش اشغال وال‌استریت و مستقر شدن معترضان در پارک زاکوتی، اعضای گروه ناشناس نیز در خیابان‌ها به جنبش ۹۹ درصد پیوستند. وقتی پیش‌بینی شد که این اعتراضات به خشونت کشیده خواهد شد، انونیموس با استفاده از شبکه‌های اجتماعی در بیانیه‌ای از معترضان خواست از هرگونه بی‌نظمی و خشونت خودداری کنند. آنها از توییتر برای آرام نگاه داشتن اوضاع استفاده کردند. این گروه مسئولیت حملات سایبری به پنتاگون را برعهده داشته و فیس‌بوک را تهدید به‌حمله کرده است. انونیموس در نوامبر ۲۰۱۲، حملاتی را به سایت‌های رژیم صهیونیستی ترتیب داد که به‌عنوان بزرگ‌ترین و گسترده‌ترین حملات این گروه شناخته می‌شود. در این حمله که گفته می‌شود ۵۰۰۰ هکر در آن شرکت کرده بودند، بسیاری از سایت‌های این رژیم هک شد و سایت موساد نیز برای مدتی از کار افتاد. سایت ‌«رادیو‌اسراییل‌‌» هک شد.

 

اما این پایان ماجرا نبود و طی سه، چهار سال اخیر سایت‌های دولتی زیادی هک شد که دولت‌های قربانی، کشورهای مقابل خود را متهم به حمله سایبری علیه خود می‌کردند و در بعضی مواقع حمله متقابلی را علیه آنها انجام می‌دادند. اخیرا شرکت امنیت سایبری امریکایی ‌«سایلنس» مدعی شد، هکرهای ایرانی در دو سال گذشته طی عملیاتی که به آنها امکان وارد کردن خسارت فیزیکی را می‌دهد، به شرکت‌های بزرگ انرژی، حمل‌و‌نقل و زیرساختی سراسر جهان نفوذ کرده‌اند.

این شرکت تحقیقاتی بدون اشاره به نام شرکت خاصی مدعی شد که حملات اخیر که به ‌«عملیات سایبری ساطور ‌‌» معروف است شرکت‌های انرژی، هوا و فضا، فرودگاه‌ها و خطوط هوایی، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و اپراتورهای مخابراتی مستقر در امریکا، رژیم صهیونیستی، چین، عربستان، هند، آلمان، فرانسه و انگلیس را مورد حمله قرار داده است. گزارش 87 صفحه‌ای شرکت سایلنس در شرایطی است که دولت‌ها در تلاش برای درک بهتر توانایی‌های سایبری ایران هستند. اما مسئولان کشور ما این ادعا را بی‌اساس دانسته و هرگونه ادعا در این زمینه را تکذیب کردند.

فرید رشیدی، کارشناس امنیت سایبری درباره حملات اخیر به شرکت‌ها و نهاد‌های امریکایی گفت: به نظر می‌رسد این‌ها ادعاهای بی‌اساسی باشد که توسط شرکت سایلنس منتشر شده است، چرا که بیشتر حملات سایبری را نمی‌توان به طور صددرصدی ثابت کرد و گفت که بدون شک گروه، شخص یا کشوری حمله خاصی را انجام داده است، مگر اینکه گروهی مسئولیت حملات را برعهده بگیرد.

وی افزود: این ادعا‌هایی که توسط شرکت امنیتی امریکایی مطرح شده بیشتر جنبه گمانه‌‌زنی و تشویش اذهان عمومی جهان را دارد. این کارشناس گفت: اگر هم‌روزی چنین اتفاقی بیفتد، نشان‌دهنده توان ایرانی‌ها در علم کامپیوتر و پیشرفت آنها در این زمینه است.

رشیدی درباره بعضی حملات که به سایت‌های داخلی می‌شود گفت: داخل کشور ما همچنین گاهی اتفاقاتی می‌افتد که بیشتر آنها توسط جوانان و نوجوانان کنجکاو صورت می‌گیرد و مشکل خاصی را ایجاد نمی‌کنند و درنهایت پس از چند ساعت سایت‌های مورد حمله روال کاری خود را ازسر می‌گیرند.

سایت شورای شهر تهران از دسترس خارج شد

دیروز پورتال شورای شهر تهران برای ساعاتی از دسترس خارج شد و جملاتی که شبیه به زبان کشورهای شرق آسیا بود این پورتال اینترنتی را احاطه کرد. این اختلال از صبح دیروز آغاز و تا حدود ساعت 15 ادامه داشت و گمان می‌رفت که این پورتال مورد حمله قرار گرفته است که مسئولان شورای شهر این امر را تکذیب کردند.

رضوی فرد، رییس مرکز ارتباطات و بین‌الملل شورای شهر تهران در پاسخ به خبر منتشر شده مبنی بر هک شدن سایت شورا، گفت: مشکل ایجاد شده برای پورتال شورای شهر، فنی است و به‌زودی مشکل حل خواهد شد. رضوی فرد با اشاره به مشکل ایجاد شده برای پورتال شورا، گفت: خبر منتشر شده در رسانه‌ها مبنی بر هک شدن سایت خبری شورا کذب است، چرا که‌این مشکل تنها فنی است و مربوط به سرور است و به‌زودی مشکل رفع خواهد شد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/hwD6Mfrg
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایر
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه