پنجشنبه, ۶ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Thu, 26 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

به گزارش بلومبرگ، رهبران عربستان سعودی اعلام کردند، در پی کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی به دنبال کاهش هزینه‌های سال آینده، این کشور از طریق کاهش دستمزدها و افزایش سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصاد این کشور به منظور مهار آثار منفی کاهش قیمت نفت‌خام بر اقتصاد بزرگ‌ترین تولید‌کننده نفت‌خام در جهان است. 

در همین رابطه پیش‌تر مقامات سعودی اعلام کرده بودند کسری بودجه دولت این کشور در سال آینده میلادی افزایش یافته و به 145 میلیارد ریال سعودی معادل 39 میلیارد دلار امریکا خواهد رسید. گفتنی است کسری بودجه ریاض در سال جاری 54 میلیارد ریال بوده است. کسری بودجه سعودی‌ها در سال آینده براساس اطلاعات منتشر شده از سوی بانک ارقام کپیتال در دوبی معادل پنج درصد تولید ناخالص عربستان بوده و از این رو رهبران این کشور در پی آن هستند تا هرچه سریع‌تر نسبت به کاهش میزان کسری بودجه واکنش نشان دهند. 

وزیر اقتصاد عربستان سعودی نیز پیش‌تر در این زمینه اعلام کرده بود، دولت این کشور همچنان به سرمایه‌گذاری در بخش سلامت، آموزش و تحصیل ادامه خواهد داد، در حالی که از حجم افزایش دستمزد‌ها و پرداخت کمک هزینه که 50‌درصد از هزینه‌های دولت را به خود اختصاص می‌دهد خواهد کاست. گفتنی است، وزیر اقتصاد عربستان در مصاحبه با خبرگزاری رسمی این کشور اعلام کرده بود، کشورش برای کاهش کسری بودجه خود از دو روش برداشت از ذخایر استراتژیک و استقراض از شبکه پولی و بانکی این کشور استفاده خواهد کرد. 

طـبـق اطلاعات مـنـتشر شده از بودجه عربستان برای سال آینده درآمدهای این کشور از فروش نفت 30‌درصد کاهش خواهد یافت و به 715 میلیارد ریال خواهد رسید، در حالی که هزینه‌ها عدد 860 میلیارد ریال را نشان می‌دهد. همچنین هزینه‌های این کشور در سال 2014 میلادی 1/1 تریلیون‌ریال عربستان تخمین زده می‌شود که این میزان 29 درصد بیشتر از آن چیزی است که در بودجه این کشور تعیین شده بود. 

در این راستا ملک عبدالله پادشاه 90 ساله این کشور با سرمایه‌گذاری کلان در زمینه ساخت راه‌ها، مراکز صنعتی، فرودگاه‌ها و همچنین افزایش دستمزد در طول 9 سال زمامداری خود همواره سعی داشته تا با افزایش رشد اقتصادی و صنعتی کشورش ناآرامی‌های احتمالی سیاسی را به حاشیه براند. گفتنی است متوسط قیمت 107 دلار در هر بشکه برای نفت‌خام از انتهای سال 2011‌میلادی و افزایش درآمدهای نفتی این کشور از جمله دلایلی است که رهبران عربستان را به انجام چنین سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای متقاعد کرده است. حال کاهش شدید قیمت نفت‌خام و رسیدن آن به پایین‌ترین حد ممکن از سال 2009 میلادی تاکنون رهبران این بزرگ‌ترین تولید‌کننده نفت‌خام در جهان را دچار سرگیجه کرده است. 

نکته حائز اهمیت در این میان آن است که با وجود سـرمـایـه‌گـذاری‌های کــلان سعودی‌ها در بخش‌های مختلف اقتصاد این کشور، مشکل بیکاری همچنان در این کشور نفت‌خیز پابرجا بوده و براساس آمار اعلام شده از سوی صندوق بین‌المللی پول، آمار بیکاری این کشور در سال 2012 میلادی 30 درصد بوده است. این صندوق در گزارش ماه جولای خود در سال گذشته اعلام کرد، با وجود افزایش 8/5 درصدی آمار کلی اشتغال، میزان رشد اشتغالزایی برای عربستان حد فاصل سال‌های 2010 تا 2012 میلادی 4/6 درصد بوده است. 

لازم به ذکر است، در ادامه سقوط قیمت نفت‌خام در بازارهای جهانی قیمت شاخص نفتی برنت با 2/4 کاهش 60دلار و  24 سنت در هر بشکه معامله شد. این کاهش سقوط کلی، قیمت این شاخص نفتی در شش ماهه گذشته را به 47 درصد رساند. 

در این رابطه وزیر اقتصاد عربستان اعلام کرد، کشورش به منظور دستیابی به توسعه پایدار و داشتن یک اقتصاد قدرتمند از این به بعد تنها برنامه‌های مربوط به سرمایه‌گذاری در اقتصاد داخلی خود را در اولویت قرار خواهد داد تا از این طریق موجبات ایجاد اشتغال را برای شهروندان این کشور فراهم کند. 

در همین رابطه مونیکا مالیک اقتصاددان و از مدیران ابوظبی کامرشیال بانک معتقد است، بودجه تدوین شده توسط ریاض نشان می‌دهد برخلاف انتظار دولت عربستان قصد دارد تا با کاهش هزینه‌های سرسام‌آور دولت در بخش خدمات اجتماعی تنها روی پروژه‌های ضروری و مهم تمرکز کند. 

همچنین لوسیو وینهاس دسوزا اقتصاددان و مدیر اجرایی موسسه مودی اینوستو سرویس در نیویورک در مصاحبه با بلومبرگ گفت: اگرچه کشورهای تولید‌کننده نفت در خلیج‌فارس منابع مالی گسترده‌ای برای جبران کاهش شدید قیمت نفت و اثرات آن بر اقتصادشان  دارند، اما ممکن است با مشکلاتی نیز روبه‌رو شوند، زیرا این کشورها در اثر سقوط قیمت‌نفت با کاهش و محدودیت شدید منابع مالی شان مواجه خواهند شد و از آنجا که اقتصاد این کشورها به‌شدت به درآمدهای ناشی از بخش انرژی وابسته است این موضوع سبب متاثر شدن اقتصاد آنها از کاهش شدید قیمت نفت‌خام در بازار خواهد شد. 

عربستان سعودی در سال 2014 میلادی رشدی 3/6 درصدی را تجربه کرد که این میزان کمتر از پیش‌بینی رشد 4/3 درصدی است که برای اقتصاد این کشور درنظر گرفته شده بود. در همین حین وزارت اقتصاد عربستان اعلام کرد، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی این کشور نیز رشدی 2/7 را تجربه کرده که این میزان نیز انتظارات  را در مورد رشد تولید ناخالص داخلی عربستان  محقق نکرده است. 

براساس اطلاعات ارائه شده از سوی بانک مرکزی عربستان افزایش قیمت نفت در دهه گذشته موجب شده تا خالص دارایی‌های ریاض به 2/9 تریلیون دلار در ماه اکتبر افزایش پیدا کند که بسیار رقم قابل توجهی است. 

منبع : بلومبرگ
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/KiFqsQn6
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه