سالها پیش هر خانهای یک پزشک داشت و این مادر خانه بود که بهوسیله داروهای گیاهی برای مریضیهای کوچک و سردردهای گذرا راه چاره میجست، دنیای پزشکی پیشرفت کرد و انواع داروهای شیمیایی به بازار آمدند و شاید مردم آنچنانی که باید از نتایج راضی نبودند. چرا که در چند سال اخیر باز هم طب سنتی و داروهای گیاهی رونق فراوانی یافته و اکثر خانوادهها به عطاریها و داروهای گیاهی و دمنوشها و... تمایل بسیاری نشان میدهند.
به هرروی این میتواند فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری در حوزه داروهای گیاهی باشد اما ما در کشور با وجود پتانسیلهای لازم و تواناییهای اقلیمی مناسب هنوز شهرک یا منطقهای متمرکز را برای تولید و پرورش گیاهان دارویی به شکل وسیع نداریم.
اما طبق نظر مسئولان استان چهارمحال وبختیاری، این استان به سبب برخورداری از گونههای گیاهی متنوع و نادر میتواند میزبان نخستین شهرک گیاهان دارویی و داروسازی کشور باشد. مشاور امور اجرایی و سرمایهگذاری استاندار چهارمحال و بختیاری از انجام مطالعات اولیه و شناسایی چند منطقه مناسب برای ایجاد نخستین شهرک گیاهان دارویی کشور در این استان خبر میدهد. ملک محمد قربانپور گفت: هماکنون بیش از یک هزار و 400 گونه گیاهی در جهان شناسایی شده که از این تعداد 300 گونه آن در چهارمحال وبختیاری قابلیت رویش و کشت دارد. وی از راهاندازی ستاد گیاهان دارویی در استان خبرداد و گفت: در این ستاد، در گام اول، شناسایی گونههای گیاهی انجام گرفته و 9 مکان مناسب نیز بهعنوان پایلوت برای اجرای این طرح شناسایی شده است.
قربانپور افزود: در همین راستا با کشاورزان استان نیز مذاکراتی برای کاشت گیاهان دارویی انجام شده و تضمین خرید این محصولات به کشاورزان داده شده است. وی بر ضرورت ورود بخشخصوصی به حوزه کشت و فرآوری گیاهان دارویی تاکید کرد و گفت: از افرادی که در زمینه کشت و صنعت فرآوری گیاهان دارویی فعال بوده و آمادگی را برای سرمایهگذاری در این زمینه در استان داشته باشند، حمایتهای لازم به عمل میآید.
ما هم در این کلاف به علاقهمندان و سرمایهگذاران بالقوه حوزه کشت و فرآوری داروهای گیاهی پیشنهاد میدهیم با تاسیس این شهرک سری به این استان زده و شرایط تولید و فرآوری را در نظر بگیرند تا بتوانند یک سرمایهگذاری مطمئن با حمایت مسئولان استان به راه بیندازند.