شاخص کل بازار سهام در ادامه روند نزولی خود به کانال 64 هزار واحدی سقوط کرد آن هم در شرایطی که بسیاری از فعالان بازار انتظار توقف ریزشهای غیرمنطقی قیمت سهام شرکتها را با توجه به کاهش ریسکهای بنیادی بازار نسبت به سال گذشته دارند. در عین حال بازار سهام همچنان با کاهش ارزش معاملات مواجه است که بخش مهمی از آن به بیاعتمادی سهامداران به آینده بورس باز میگردد. چنانکه ارزش معاملات بورس تهران در هفته گذشته ۴۰ درصد کاهش یافت و این مهم نشان میدهد که امید کسب سود در آینده از طریق بورس کاهش یافته است.
در عین حال با توجه به غیرشفاف بودن بسیاری از صنایع بورسی و نبود چشمانداز مناسبی برای آنها، در حال حاضر بسیاری از تحلیلگران پیشبینی میکنند پس از اتمام بحث مذاکرات هستهای و دستیابی به یک توافق جامع که به بازگشایی مجدد مراودات جهانی منجر خواهد شد، هزینههای مبادلاتی بسیاری از شرکتهای بورسی و نیز هزینههای مالی آنها کاهش یافته و در نتیجه شاهد رشد سودآوری و روشنتر شدن چشمانداز صنایع بورسی خواهیم بود؛ موضوعی که به اما و اگرهای چگونگی مذاکرات هستهای بر میگردد و بازار سهام را بیش از پیش دستخوش متغیرهای غیراقتصادی میکند.
کاهش 1.5 درصدی شاخص فرابورس
معاملات 14 اردیبهشتماه 1394 با خریدوفروش 210 میلیون و 300 هزار ورقه بهادار در 18 هزار و 126 نوبت به ارزش یک هزار و 83 میلیارد و 280 میلیون ریال به پایان رسید. فولاد هرمزگان جنوب با معامله 24 میلیون و 270 هزار سهم به ارزش 36 میلیارد و 400 میلیون ریال بیشترین حجم و ارزش معاملات را به خود اختصاص داد.
بیشترین افزایش قیمت مربوط به رشد قیمت سهام همکارانسیستم، مرجانکار و بیمه نوین بود و سهام پالایش نفت تهران، فولاد هرمزگان و ذوبآهن اصفهان بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص فرابورس داشتند. از سوی دیگر سهام توسعه و عمران کرمان، حق تقدم پتروشیمی جم و نیرو سرمایه با بیشترین افت قیمت روبهرو شدند و شاخص فرابورس با کاهش 1.5 درصدی روی رقم 727 واحد ایستاد.
روند نزولی و منفی در گروه بانک
در گروه بانک و موسسات اعتباری شاهد روندی نزولی و منفی بودیم و اكثر نمادها در كف قیمت معامله شدند. با معامله 82میلیون سهم، بانک صادرات ایران پرحجمترین نماد معاملاتی گروه بود. اکثر نمادهای گروه خودرو و ساخت قطعات نیز در بازه منفی معامله شدند و لنت ترمز ایران و مهندسی نصیر ماشین دو نماد مثبت گروه در پایان معاملات بودند. با معامله 40 میلیون سهم، پارسخودرو بیشترین حجم معامله گروه را به خود اختصاص داد. رینگسازی مشهد در جدیدترین گزارش خود سود هر سهم را براساس عملکرد واقعی 12 ماهه مبلغ 186 ریال اعلام کرده که نسبت به گزارش قبلی شرکت با افزایش 3 درصدی اعلام شده است.
گروه انبوهسازی در مسیر تعادل
در گروه انبوهسازی، توریستی و رفاهی آبادگران ایران و سامانگستر اصفهان دو نماد مثبت گروه در پایان معاملات بودند كه هر دو سهم در اواخر بازار با صعود یكباره به سقف قیمت روزانه رسیدند. با معامله 3.6 میلیون سهم، سرمایهگذاری ساختمان پرحجمترین نماد معاملاتی گروه بود. در گروه سرمایهگذاری، سرمایهگذاری بوعلی تنها نماد مثبت گروه در پایان معاملات بود. همچنین تاریخ برگزاری جلسه 50 درصدی افزایش سرمایه 35درصد آورده نقدی و 15 درصد سود انباشته شركت سرمایهگذاری خوارزمی به 20 اردیبهشتماه تغییر یافت.
سبقت حق تقدم پتروشیمی فارابی از سهام این شرکت
در گروه محصولات شیمیایی، تعداد 2،425،829 سهم حق تقدم استفاده نشده پتروشیمی فارابی 369 تومان بیشتر از قیمت خود سهم معامله شد. پتروشیمی خلیجفارس در جدیدترین گزارش خود سود هر سهم شرکت را مبلغ 395 ریال اعلام کرده که نسبت به پیشبینی قبلی شرکت با افزایش 3 درصدی گزارش شده است. این شرکت در دوره 6 ماهه نخست خود توانست بهازای هر سهم 129 ریال سود کنار بگذارد و 33 درصد از پیشبینیهایش را پوشش دهد. در گروه سایر محصولات كانی غیرفلزی، فرآوردههای نسوز پارس 18 شهریورماه سال گذشته جهت برگزاری مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده به منظور انتخاب اعضای هیاتمدیره متوقف شد، اما این نماد همچنان متوقف مانده است.