قائممقام صندوق توسعه ملی با اعلام اینکه دولت در سال گذشته نزدیک به 11.5 تا 12 میلیارد دلار از منابع نفتی را به حساب این صندوق واریز کرد، گفت: سهمی که باید میپرداختند کامل پرداخت شده است. به گزارش ایسنا، طبق اساسنامه صندوق توسعه ملی که حدود چهار سالی از عمر آن میگذرد دولت موظف است سالانه 20 درصد درآمدهای ناشی از فروش نفت را به حساب صندوق واریز کند که البته در زمان تاسیس صندوق توسعه ملی و با توجه به منابع قابلتوجه نفتی مجلس مصوب کرد که علاوه بر سهم 20درصدی، سالانه 3 درصد هم بر این مقدار اضافه و به صندوق واریز شود. بر این اساس در سال 1393 سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی به 29 درصد رسید که باتوجه به بدهی دولت بابت برداشت 2.7 میلیارد دلاری دولت دهم برای پرداخت عیدانه در آستانه نوروز 1392، 2 درصد هم برای برگشت این طلب به سهم 29 درصد اضافه و سهم صندوق در سال گذشته به 31 درصد افزایش یافت.
اما با وجود اینکه از اواسط سال گذشته قیمت نفت رو به افول گذاشته و از حدود 106دلار به 50 دلار هم رسید و در نهایت به کاهش درآمد ارزی دولت و منابع تعیین شده در بودجه منجر شد، از آنچه که قائممقام صندوق توسعه ملی به ایسنا اعلام کرده اینگونه برمیآید که این تغییرات تاثیری در عمل دولت به تعهد نسبت به واریز سهم صندوق نداشته و آن را کامل پرداختهاند. این در حالی است که به گفته حسینی، دولت با واریز حدود 12 میلیارد دلار منابع نفتی در سال گذشته تمامی آنچه را که باید به صندوق توسعه ملی میپرداخته، پرداخت کرده است. با این حال با توجه به کاهش قابل ملاحظه قیمت نفت و به تبع آن درآمدهای دولت، در بودجه سالجاری اینگونه مصوب شد که سهم صندوق توسعه ملی از درآمد نفت به 20درصد تعیین شده در اساسنامه کاهش یافته و 3 درصدهای مازاد سالانه حداقل برای امسال از برنامه دولت در واریز سهم صندوق حذف شود.
اختصاص 160 میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی به تعاون
سیدحمید کلانتری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص 160 میلیارد تومان منابع صندوق توسعه ملی به تعاونیهای خدماتی و تولیدی و پرداخت بیش از 1800 میلیارد تومان منابع داخلی بانک توسعه تعاون به تعاونگران در سال گذشته خبر داد. وی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در حوزه اعتبارات سال 1393، فارغ از مجموع اعتبارات مذکور 53 میلیــاردتومــان تسهیلات ارزانقیمت برای اجرای طرحهای تعاونی تخصیص یافت. وی افزود: منابع صندوق توسعه ملی، تسهیلات ارزانقیمت یارانهای و تسهیلات بانک توسعه تعاون رسمی بوده که 2 درصد پایینتر از سایر بانکها است.
کلانتری درباره اعتبارات سال 1394 بخش تعاون نیز گفت: امسال مجلس 550میلیاردتومان به منظور تقویت منابع بانک توسعه تعاون و توانمندسازی تعاونیها تصویب کرده است. کلانتری معتقد است که اتاق تعاون ایران باید تبلیغ بهتر تعاونیهای مصرف محلی را در نظر بگیرد و نشستها و همایشهایی را در این زمینه برگزار کند. او در بازدید از فروشگاه اتحادیه مصرف محلی با بیان اینکه تعاونیهای مصرف محلی از اصیلترین نوع تعاونیها در کشور هستند، افزود: تعاونیها برمبنای سود منصفانه عمل میکنند و منافع آنها متعلق به مردم و در خدمت مردم و اعضاست. وی اظهار داشت: به علت اینکه تعاونیهای مصرف محلی امکان خرید را برای رقابت بهتر فراهم میکنند، بهترین شبکه تامین و توزیع کالاهای ضروری مورد نیاز مردم است. وی تصریح کرد: به دلیل روحیه خاصی که این نوع تعاونیها دارند و تواضع کمتر تبلیغ میکنند و دست به معرفی تواناییها و ظرفیتهای خود میزنند. معاون امور تعاون وزارت تعاون با بیان اینکه تعاونیهای مصرف محلی در حال حاضر خدمات خوبی انجام میدهند، بر تعریف روش مدیریتی نو درخصوص تعاونیهای یاد شده تاکید کرد. کلانتری گفت: تعاونیهای مصرف باید ماهی یک بار نشست برگزار کرده و مسائل را بررسی کنند.