بازار سهام روز یکشنبه در ادامه جو مثبت بهوجود آمده از چارچوب توافق هستهای، با رشد 2426 واحدی روبهرو شد و شاخص کل به کانال 70 هزار واحدی صعود کرد. چنانکه شاخص کل بورس رکورد تازهای ثبت کرد و توانست رکورد روز شنبه خود را بشکند بهطوریکه دماسنج بازار سهام با افزایش 3.5 درصدی مواجه شد. با رشد 3.2 درصدی شاخص بورس در روز شنبه، متوسط بازدهی سهامداران بورس طی دو روز معاملاتی به 6.7 درصد رسید. درصورتیکه جو مثبت بهوجود آمده که علت آن، نتیجه مذاکرات و تفاهم اولیه در جهت حل مسئله هستهای ایران است، با مصاحبهها و اخبار روزهای آتی دچار تردید نشود، در گام بعدی و با کاهش نرخ سود بانکی، احتمال دارد روند صعودی بازار سهام تا فصل مجامع تثبیت شود؛ جایی که نزدیک به دور پایانی مذاکرات (9 تیر) ادامه روند صعودی به نتیجه آن مذاکرات و توافقهای وابسته به آن بستگی خواهد داشت.
در کل با کاهش نسبی ریسک سیاسی، این روزها بازار بورس جذابیت بیشتری نسبت به سایر بازارهای موازی پیدا کرده است که میتواند باعث ورود نقدینگی جدید و تثبیت روند صعودی شود.
عرضههای دستوری در نمادهای بانکی و خودرویی
اما نکته مهم در روز گذشته، عرضههای دستوری در برخی نمادهای بانکی و خودرویی بود که باعث شد نقدینگی جدیدی که پشت صفهای خرید بلوکه شده بود، به بورس تهران وارد شود تا بعد از مدتها، ارزش معاملات بورس تهران از مرز 300 میلیارد تومان بگذرد. پایین بودن P/E و همچنین احتمال گشایش در مبادلات بینالمللی از جمله فاکتورهای مهم در ایجاد اقبال به سوی سهام گروه بانکی است. در عین حال فارغ از حصول تفاهم سیاسی بهدست آمده، باید مسیر اصلی رونق در بازار سهام را با بررسی مولفههایی چون قیمت جهانی نفت و همچنین بودجه سالجاری کشور نیز در نظر گرفت، اگرچه پیشبینی میشود که رفتارهای هیجانی فعالان بازار سهام تا چند روز آینده معاملات نیز ادامه داشته باشد.
رشد 31 واحدی شاخص آیفکس
در فرابورس ایران شـاخص آیـفـکـس با 31 واحد افـزایـش به 797 واحد و ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس به 63 هزار میلیارد تومان رسید. مـعـامـلهگران فرابورسی تعداد 317 میلیون برگه بهادار در قالب 31 هزار و 593 نوبت معامله و به ارزش 152 میلیارد تومان دادوستد کردند. نمادهای پتروشیمی مارون، پتروشیمی جم، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان، پالایش نفت تهران، پتروشیمی زاگرس و ذوبآهن اصفهان همگی در افزایش شاخص فرابورس اثر داشتند که بیشترین تاثیر اختصاص به نماد پتروشیمی مارون با شش واحد اثر مثبت بود.
با گروههای بازار سهام
در نمادهای گروه بانک و موسسات اعتباری شاهد صفهای خرید سنگین بودیم، هرچند ارزش معاملات این گروه نیز با عرضههای حقوقی بالا بود و شاهد معاملات پرحجم در نمادهای گروه بودیم، اما صفوف خرید همچنان پابرجا بودند و بانک پارسیان تنها نمادی بود كه در نیمه اول معاملات صف خرید آن عرضه شد اما پس از معامله ۲۰ میلیون سهم، این نماد دوباره با صف خرید همراه شد. نماد بانک صادرات ایران در اوایل بازار با صف خرید ۱.۵ میلیاردی همراه بود و پس از معامله ۲۰۷ میلیون سهم همچنان تقاضای خرید آن بالا بود. نمادهای گروه خودرو و ساخت قطعات نیز همسو با جو حاكم بر بازار، مثبت و با صفهای خرید معاملات روز را آغاز كردند و این روند تا پایان معاملات براكثر نمادهای گروه حاكم بود، هرچند صفهای خرید برخی نمادها عرضه شد و نمادهای آهنگری تراکتورسازی ایران و سازه پویش در بازه منفی معاملات را به پایان رساندند. همچنین معاملات پرحجمی در نمادهای ایرانخودرو، سایپا، ایرانخودرودیزل، گروه بهمن و زامیاد انجام گرفت.
رشد 12 درصدی با رفع گره معاملاتی
گروه فرآوردههای نفتی در ادامه روند مثبت روزهای قبل تماما در بازه مثبت معامله شدند، هرچند نماد نفت پارس در دقایق پایانی بازار تا كف قیمت روزانه نیز افت كرد. با معامله ۲۷ میلیون سهم، نماد سرمایهگذاری صنعت نفت پرحجمترین معاملات گروه را به خود اختصاص داد. پالایش نفت اصفهان از این گروه مشمول رفع گره معاملاتی شد و با وجود ۱۲ درصد مثبت، بازهم صف خرید سنگینی داشت. نمادهای گروه سرمایهگذاری نیز روز گذشته در بازه مثبت معامله شدند و اكثریت آنها با صف خرید همراه بودند. با معامله ۶.۸ میلیون سهم، سـرمـایـهگذاری خوارزمی روز معاملاتی پرحجمی را همچنان با حفظ صف خرید سنگین پشت سر گذاشت. در گروه انبوهسازی تمام نمادها در بازه مثبت و اكثرا در سقف قیمت روزانه معامله شدند.