محمدرضا معتمد، رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس اوراق بهادار ضمن تبیین و تشریح ویژگیهای انتشار مستقیم اطلاعات شرکتها در سامانه کدال گفت: با این امکان زمان توقف نمادها از یک روز تا حداکثر یک هفته به طول میانجامد. معتمد توضیح داد: چنانچه اطلاعات نیاز به اصلاح داشته باشد به شکل غیرمکتوب موضوع بررسی میشود تا ناشر مشکل را رفع کند و همین امر مبنای بازگشایی نماد قرار میگیرد در غیراین صورت رسیدگی بهصورت مکتوب ظرف یک هفته کاری انجام و نماد پس از آن باز میشود.
معتمد با اشاره به تاریخچه انتشار اطلاعیه ناشران، گفت: پیش از سال 87 اطلاعات بهصورت کاغذی در فرمهای معینی منتشر و در تالار توزیع میشد و در سایت شرکت بورس و سازمان بورس منتشر میشد اما از سال 87 علاوه بر انتشار کاغذی اطلاعیهها بهصورت اختیار انتشار اطلاعات در کدال مورد توجه قرار گرفت. وی ادامه داد: از اردیبهشت 89 انتشار اطلاعیهها در سامانه کدال از شکل اختیاری به شکل اجباری درآمد و ناشران مکلف شدند اطلاعیهها را بهصورت الکترونیک در کدال منتشر کنند. معتمد با بیان اینکه تاکنون اطلاعیهها حسابرسی شده، آگهی دعوت به مجمع، صورتهای مالی میاندورهای و پرتفوی ماهانه بهصورت مستقیم منتشر میشد اما در این مرحله تمام اطلاعات میاندورهای 3، 6، 9 ماهه و یکساله حسابرسی نشده، پیشبینی درآمد هر سهم شرکتهای اصلی و شرکتهایی که مشمول سود تلفیقی میشوند بهصورت مستقیم منتشر میشود.
وی خاطرنشان کرد: بهغیراز درخواستهایی که شرکتها از سازمان دارند، سایر موارد براساس کدال صورت میپذیرد. معتمد درباره دغدغه فعالان بازار درخصوص حذف کنترلهای اولیه، گفت: تمام کنترلها سیستمی شده است تا خطا و اشتباهات اطلاعات به حداقل برسد البته صفر نمیشود اما به حداقل میرسد تا جایی که اطلاعات نیازی به اصلاح نداشته باشد. رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس اوراق بهادار با بیان اینکه برای تمام صنایع فرمهای انتشار اطلاعات بهصورت مستقیم طراحی شده است، گفت: این فرمها در اختیار صاحبان توکن یا افرادی که فرمها را پر میکنند، قرار میگیرد. بنابراین باید این افراد آموزش لازم را دریافت کنند تا ارسال این اطلاعیهها بدون مشکل صورت بپذیرد. وی در پایان به ضرورت انتشار اطلاعیهها و پروفایل شرکتها به زبان انگلیسی تاکید کرد.