مثبت شدن تراز تجاری در سایه برنامههای اقتصادی دولت و همکاری بخش خصوصی در صورت رفع موانع صادرات و حمایت قضایی از سرمایهگذاری امکانپذیر خواهد بود. امیر عابدی، نایب رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی دولت گفت: حفظ، پایداری و مثبتشدن روند تراز تجاری مستلزم توجه بیشتر به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، رفع موانع صادرات و سهولت انتقال ارز حاصل از صادرات از بازارهای هدف، تقویت و توسعه زیرساختهای شبکه حملونقل برای صادرکنندگان خواهد بود.
وی افزود: با توجه به اینکه 70درصد صادرات ایران به کشورهای همسایه و آسیای میانه انجام میشود، برنامهریزی دولت برای توسعه صادرات به این کشورها میتواند موجب افزایش توان تولید و ظرفیتهای موجود و تولید کالاهای کشاورزی و صنعتی با ارزش افزوده بالا به بازارهای هدف شود. عابدی تصریح کرد: رشد اقتصادی پایدار و اشتغالزا در گرو بهبود مستمر محیط کسبوکار، کاهش بروکراسی اداری و حمایت قضایی از سرمایهگذاری داخلی و خارجی خواهد بود.
نایب رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی در داخل کشور را باید بهگونهای تعریف کرد که نارسایی کاهش قیمت نفت و بحرانهای ارزی ناشی از آن را بتوان با تقویت و توسعه بنگاههای صادرات محور، توسعه روابط منطقهای و دیپلماسی اقتصادی پویا پوشش داد. وی اظهار کرد: در شرایط فعلی دستیابی به رشد اقتصادی مطلوب و قدم گذاشتن اقتصاد کشور در فاز رونق اقتصادی مستلزم عزم ملی در سایه ارائه بیان شفاف واقعیتهای برنامههای اقتصادی به فعالان بخش خصوصی خواهد بود.
عابدی گفت: طی یکسال گذشته سرمایهگذاران خارجی تمایل زیادی برای شناسایی و ورود به بازار ایران نشان دادهاند که حضور پایدار سرمایهگذاری به عوامل بهبود فضای کسبوکار رفع موانع سرمایهگذاری و امنیت آن و کاهش قوانین دست و پاگیر و بروکراسی اداری وابسته است.
عابدی که در حال حاضر ریاست شورای مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان را نیز عهدهدار است، با اشاره به سفر شهریور ماه ریاست جمهوری ایران به قزاقستان گفت: این سفر و امضای توافقنامه بینالمللی بین دو کشور را میتوان نقطه عطف توسعه روابط اقتصادی دو کشور برشمرد و با توجه به عزم جدی و ملی دولتمردان ایران و قزاقستان و توانایی و تمایل بخش خصوصی به افزایش حجم معاملات و صادرات کالا و خدمات، نیل به هدف صادراتی چهار تا پنج میلیارد دلاری امکانپذیر خواهد بود.
وی تصریح کرد: تحقق این هدف مستلزم شناسایی فرصتها، تسهیل در صدور روادید، رفع موانع بانکی و حملونقل و همچنین با توجه به توان بالای کشور ارائه صادرات خدمات فنی و مهندسی در همه زمینهها بهویژه کشاورزی، صنعتی و راه و ساختمان و گردشگری و توریسم درمانی خواهد بود.
رییس شورای مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان خاطرنشان کرد: اتصال و افتتاح خط ریلی راهآهن شرق دریایخزر و توسعه حملونقل ریلی به کشورهای منطقه قزاقستان– ترکمنستان – ایران و دسترسی کشور فرامنطقهای چین و جنوب روسیه به این خط در جهت انتقال کالا به خلیجفارس و بالعکس، رونق و شکوفایی اقتصادی را در منطقه، در آیندهای نه چندان دور به ارمغان آورده و بازارهای کشورهای اوراسیا را برای جمهوری اسلامی ایران متصل و مرتبط خواهد کرد.
وی در پایان برگزاری نخستین کنفرانس اقتصادی ایران را در راستای تحقق اهداف اقتصاد دولت، به شرطی که بتواند به رشد کمی و کیفی فضای کسبوکار کمک کند، مثمر ثمر خواند.