سه شنبه, ۲ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Tue, 23 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

روزنامه «ال اکونومیستا» در گزارشی نوشت: کارشناسان اقتصادی معتقدند کشورهایی که قابلیت تجارت داشته باشند بازارها را به حرکت درخواهند آورد و در این راستا یونان برای سرمایه‌گذاران گزینه مطلوبی نیست. به گزارش ایرنا، ال اکونومیستا تصریح کرد: دو توافق با نتیجه متفاوت در وین و بروکسل صورت گرفت. در بروکسل، اتحادیه اروپا و دولت «آلکسیس چیپراس» رییس‌جمهوری یونان پس از چند روز کشمکش، سرانجام به یک توافق رسیدند که این توافق هرچند یونان را در حوزه یورو حفظ می‌کند، اما این کشور را به یک افسردگی دائمی محکوم خواهد کرد. همزمان در وین نیز توافقی در مورد برنامه هسته‌ای ایران به‌دست آمد که باید راه را برای لغو تحریم‌ها هموار کند و حتی می‌تواند عامل الحاق دوباره ایران به باشگاه کشورهای بازرگانی شود. 

346577808

این رسانه خاطرنشان ساخت: از میان این دو، توافق ایران برای سرمایه‌گذاران بسیار مهم و حائز اهمیت است. باوجود همه چیز‌هایی که در مورد پول، سیاست‌های مالیاتی و کاهش مالیات‌ها شنیده شده، این کشور بازارها را به حرکت در می‌آورد. ایران برخلاف یونان، پتانسیل تبدیل شدن به یک اقتصاد مهم را دارد و این امر در درازمدت بیشتر خود را نشان می‌دهد اما یونان همچنان در یک رابطه ناسالم با بقیه اروپا گرفتار است. همانند یک زوجی که خوشبخت نیستند، هیچ‌کس نمی‌داند چگونه می‌شود موفق شد که اقتصاد یونان در داخل پول واحد فعال شود و هیچ‌کدام از طرفین نیز شجاعت رفتن را ندارند.

درواقع، یونان چند سالی همچنان به تقلا ادامه خواهد داد و به لطف کمک‌های مالی برلین و بروکسل زنده خواهد ماند درحالی‌که اقتصادش هر روز بیشتر در ناامیدی غرق می‌شود و بعید است که بازارهای جهانی به این کشور توجه زیادی کنند. هشدار‌های خروج قریب‌الوقوع یونان از یورو آنقدر بوده که دیگر کسی نمی‌داند که باید چه کند. ایران اکنون به نظر می‌رسد که مسیر دیگری را انتخاب کرده و می‌خواهد به برقراری روابط با خارج بپردازد. مهم‌ترین این روابط، رابطه تجاری و سرمایه‌گذاری است و بانک‌ها و مشاوران سرمایه‌گذاری از اکنون به این مزایا اشاره می‌کنند.

رامین ربیع، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری «فیروزه» در این مورد به این روزنامه گفت: از لحاظ پتانسیل رشد، غول خفته منطقه در حال بیدار شدن است. با یک جمعیت جوان و پیچیده، یک اقتصاد غنی از منابع طبیعی و متنوع، ایران همیشه یک بازار با فرصت‌های بزرگی بوده که منتظر گشایش بود. «چارلز رابرتسون» از بانک سرمایه‌گذاری «رنسانس‌کاپیتال»، یک سال پیش در یادداشتی در مورد ایران گفته بود: ایران همانند ترکیه است اما 9درصد منابع نفت جهان را داراست. 

این گزارش ادامه داد: این کلمات، معنای بیشتری از آنچه تقریباً هر سرمایه‌گذار بین‌المللی می‌تواند تصور کند، دارد. هنگامی که ایران شاه را سرنگون کرد، ایران یک اقتصاد حامی غرب در توسعه سریع بود. از سه دهه‌ای که از آن زمان گذشته، ایران زمینه‌های بسیاری را از دست داده است. ببرهای اقتصادی شرق آسیا نظیر تایوان یا کره‌جنوبی که در سال‌های 70 میلادی هم‌ردیف با ایران بودند، از این کشور سبقت بسیاری گرفتند. این رسانه تصریح کرد که ایران در منطقه خود شاهد بوده که چگونه کشورهای کوچک حوزه خلیج‌فارس نظیر دوبی و قطر، این کشور را پشت سر گذاشته‌اند. حتی عربستان سعودی فوق ارتجاعی که با اکراه بازار بورس خود را به روی سرمایه خارجی باز می‌کند، بیشتر از ایران ترقی کرده است اما تهران تمام این مدت را تقریباً بدون حرکت ماند. 

ال‌اکونومیستا اشاره کرد: ایران با 437 میلیارد دلار سرمایه، بیست و هفتمین اقتصاد بزرگ جهان است و باوجود تحریم‌ها، کم و بیش مانند آرژانتین، تایوان و در جلوی اتریش یا تایلند قرار دارد. هر وقت که تحریم‌ها لغو شوند، ایران باید بسیار سریع‌تر رشد کند و 100 میلیارد دلار پول این کشور که در خارج به دلیل تحریم‌ها بلوکه شده، ، بار دیگر در دسترس کشور خواهند بود، مبلغی که حتی کشوری نظیر ایران را تغییر خواهد داد. صادرات نفت می‌تواند با گشایش بازارهای جدید (هرچند نفت همانند دو سال قبل آنقدر باارزش نیست اما هنوز بخش بزرگی است) با سرعت بیشتری دو برابر شود. رسانه افزود: ایران با یک نرخ رشد سالانه 7 تا 8درصد، پتانسیل دو برابر کردن اندازه اقتصادی خود را دارد و می‌تواند در زمان بسیار کوتاهی به آن دست یابد.

ایران دارای یک موقعیت جغرافیایی بسیار عالی بین اروپا، روسیه و بازارهای رو به رشد خلیج‌فارس است و برای تجارت به بخش بزرگی از آسیا نزدیک است. سطح آموزشی آن مناسب و معقول است، منابع انرژی کشور، آنقدر بزرگ هستند که می‌توانند اقتصاد آن را تغذیه کند هرچند نسبت به جمعیت خود آنقدر کافی نیست که بتواند به یک دولت نفتی همانند عربستان سعودی تبدیل شود.

ال اکونومیستا با طرح این سوال که آیا ایران از فرصت استفاده خواهد کرد پاسخ داد که هنوز برای پاسخ دادن به این پرسش زود است. بدون شک مسیر دشواری پیش‌رو ایران است، به نوسانات ناگهانی بازارهای ترکیه و تنش‌های منطقه‌ای باید توجه کرد. اگر تهران، درگیر تنش با داعش شود یا وارد جنگ در سوریه شود، رشد این کشور از خط خارج خواهد شد. این روزنامه در پایان افزود: اقتصاد‌های جدید همانند ایران رشد را تسهیل خواهند کرد به همین دلیل، توافق حاصل شده در وین، بسیار مهم‌تر از بروکسل است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/clOTNzh2
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژه
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه