روز سهشنبه بورس تهران افتوخیزهای فراوانی را تجربه کرد و در نهایت با رشد شش واحدی به کار خود پایان داد. در معاملات چهارمین روز هفته، بورس تهران همانند روزهای گذشته روند کمرمقی را طی کرد. نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و نیاز سهامداران به تامین نقدینگی و انتظار آنها برای مشخص شدن نتیجه مذاکرات هستهای موجب شد تا فعالان تالار شیشهای انگیزهای برای خرید سهم نداشتهباشند و فعالیتهای خود را به سال جدید منتقل کنند. در بازار روز گذشته نماد ایران خودرو با تعدیل منفی و کاهش سود به تالار شیشهای برگشت و با افت 5 درصدی قیمت مواجه شد.
بازگشایی این شرکت مهم تاثیر منفی در بورس گذاشت و با فروش سهامداران حقیقی مواجه شد. اما شاخص بورس طبق روال گذشته با اهرم هلدینگ خلیج فارس مثبت شد بهطوری که در این شرکت حقیقیها به فروش سهام خود اقدام کرده و در مقابل حقوقیها سهام فروخته شده را خریده و مانع از افت بیشتر شاخص شدند. بر این اساس در معاملات روز گذشته ارزش و حجم معاملات افت کرد و در مجموع 397 میلیون سهم به ارزش 80 میلیارد تومان دادوستد شد و ارزش بازار سهام در سطح 285 هزار میلیارد تومان باقی ماند.
استراتژی انتظار سرمایهگذاران بورسی
بسیــاری از سهــامـداران طی سالجاری موفق به کسب بازدهی مثبت از سرمایهگذاری در بورس نشدهاند و به همین دلیل نقدینگی قابل توجهی از بازار سهام روانه دیگر بازارهای موازی شد. این نقدینگیها بیش از همه به سمت بازار پول و سپردهگذاریهای بانکها رفته است. سرمایهگذاران بازار سهام بیشازپیش منتظر مشخص شدن مـولـفـههای سـیـاسی و اقتصادی هستند و در حال حاضر، استراتژی احتیاط را در پیش گرفتهاند. از سوی دیگر، افت بیش از یکساله بازار سهام، قیمت بسیاری از شرکتهای بورسی را در کف قرار داده و این مهم بیش از پیش بر جذابیت سهام بسیاری از شرکتها افزوده است.
افت شاخص کل فرابورس
در فرابورس ایران شاخص کل با 3 واحد افت به 714 واحد رسید، ارزش روز بازاراول و دوم فرابورس به 58 هزار میلیارد تومان رسید. دیروز معاملهگران فرابورسی تعداد 466 میلیون برگه بهادار در قالب 27هزار و 236 نوبت معامله کردند و به ارزش 253 میلیارد تومان یعنی بیش از دو برابر معاملات بورس دادوستد شد. نمادهای پربیننده فرابورسی به شرکتهای گروه سرمایهگذاری میراثفرهنگی، توسعه خدمات دریایی و بندری سینا، شهرسازی و خانهسازی باغمیشه، بانک دی، سرمایهگذاری مسکن تهران، شرکت بهمن لیزینگ و بانک حکمت ایرانیان مربوط بوده است. نمادهای پتروشیمی جم، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، گـروه سـرمـایـهگـذاری میراثفرهـنـگـی، بـانـک گردشگری، بانک دی، نفت پاسارگاد و بانک دی همگی در کاهش شاخص فرابورس اثر داشتهاند.
با گروههای بازار سهام
نمادهای گروه خودرو و ساخت قطعات همسو با روند كلی بازار، در بازه منفی معامله شدند. بهطوری كه تولید محورخودرو و فنرسازی خاور تنها نمادهای مثبت گروه خودرو در پایان معاملات بودند. همچنین گزارش نخستین پیشبینی درآمد هر سهم منتهی به سال مالی 94 نماد ایران خودرو با تعدیل منفی 40درصدی و به مبلغ 221 ریال روی سایت كدال قرار گرفت و این نماد با معامله 18.416 مــیـلیـون سهم پرحجمترین نماد معاملاتی گروه بود. نمادهای گروه سرمایهگذاری نسبت به سایر گروهها متعادلتر معامله شدند. نماد سرمایهگذاری سپه بازگشایی شد كه 5.395 میلیون سهم در قیمت 1700 ریال از این نماد معامله شد و با معامله 6.157 میلیون سهم، گروه بهمن پرحجمترین نماد معاملاتی گروه بود و تقریبا تمام این حجم توسط افراد حقوقی به فروش رفت و تمامی این میزان سهم توسط افراد حقیقی خریداری شد.
معاملات کم حجم در گروه انبوهسازی
در گـروه انـبـوهسـازی معاملات كم حجمی انجام گرفت و معاملات همسو با روند بازار منفی بودند. دو نماد سرمایهگذاری مسكن زاینده رود و سخت آژند تنها نمادهای مثبت گروه در پایان معاملات بودند. حق تقدم نماد توریستی و رفاهی آبادگران ایران نیز بازگشایی شد و تا 1490 ریال نیز صعود كرد. در گروه بانک و موسسات اعتباری اكثر نمادها در بازه منفی معامله شدند و بانک صادرات ایران حتی تا صف فروش نیز افت كرد. بانک سینا با وجود جو منفی بازار در بازه مثبت معامله شد. در گروه محصولات شیمیایی اكثر نمادها در بازه منفی معامله شدند. نماد پتروشیمی خلیج فارس در رأس شاخصسازان مثبت قرار داشت و مانع افت بیشتر شاخص کل شد.