معاون سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش در جهت ایجاد زیرساختهای مورد نیاز صنایع با ارزش افزوده بالا را یک رسالت راهبردی برای خود قرار داده است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سیدسپهر قاضی نوری، معاون معاونت سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری اظهار کرد: در حوزه سیاستگذاری فناوری افرادی که مبتنی بر مراجع، ادبیات و تجربیات بینالمللی صحبت میکنند، همواره با این انتقاد روبهرو هستند که آیا در عمر خود شرکتی را اداره کردهاید و در نهایت افراد فعال در صنعت نتیجهگیری میکنند که تخصص و صحبتهای ما به دلیل سیاستگذاری در فضای خلأ به درد آنها نمیخورد.
وی در همایش پیشمایشی نوآوری گفت: البته در بطن ذهن افراد صنعتی نیز انجام اقداماتی به نفع صنعت و صنف خود مدنظر است.
رشد صنعت و اقتصاد در فضای خاکستری
قاضی نوری، با بیان اینکه همواره این فکر وجود دارد که حمایت صرف، موجب رشد صنعت و اقتصاد میشود، در صورتی که رشد در فضای خاکستری رقابت و فشار از یک سو و حمایت از سوی دیگر محقق میشود، ابراز کرد: بنابراین نمیتوان به سیاستهای حمایتی یک جانبه اکتفا کرد. راه پر کردن خلأ موجود بین فضای صنعت، اقتصاد و دانشگاه، برگزاری چنین همایشهایی است، زیرا حاصل آن دادههایی است که یکطرفه نیست و براساس آن میتوان تصمیمگیری کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس برگزاری اینگونه همایشها را در ایجاد رشد و شناسایی نقطه بهینه بین فضای رقابتی و حمایتی تاثیرگذار دانست و گفت: بسیاری معتقد هستند، در حال حاضر مشکلات بزرگتری در کشور وجود دارد. دولت تمام توان خود را برای حل مشکلات به کار گرفته تا فضای کلان کسبوکار کشور را بهبود دهد.
رسالت معاونت علمی و فناوری
وی با اشاره به اینکه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش در جهت ایجاد زیرساختهای مورد نیاز صنایع فناوری برتر یا همان صنایع با ارزش افزوده بالا یک رسالت است، گفت: تنها سیاستی که در کشور برای حمایت از این شرکتها وجود دارد قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان است که شرکتهای کوچک و نوپا را هدف قرار داده، در حالی که بسیاری از نوآوریها در صنایع بزرگ رخ میدهد.
معاون سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری در ادامه بیان کرد: صنایع بزرگ باید در حرکت باشند تا به دنبال آن صدها شرکت و صنعت کوچک به حرکت درآیند. در حال حاضر، قانون حمایت از شرکتها تنها قطعه موجود در پازل فناوری و نوآوری کشور است.
قاضی نوری، در پایان اظهار کرد: باید تمام تلاش خود را به کار گیریم تا به سرعت این پازل را تکمیل کنیم. از همین رو لازم است همکاری مناسب بین دولت، دانشگاهها و شرکتها بهعنوان موتور و نردبان ترقی کشور شناخته شود.
نوآوری کالای لوکس نیست
دکتر علی ملکی، دبیر علمی همایش پیمایش نوآوری در بخش دیگری از این برنامه، پیمایش نوآوری را موتور رشد اقتصادی در شرایط بحران اقتصاد جهانی دانست و گفت: نوآوری تعریفی حداقلی دارد و اگر به روند تاریخی پیمایش نوآوری مراجعه کنیم، این مسئله کاملا قابل درک است.
وی با بیان اینکه سنجش تغییرات تدریجی حاصل از یادگیری بلندمدت شرکتها، پیمایش نوآوری نامیده میشود، عنوان کرد: اصولا شرکتها در فشار نوآوری انجام میدهند، در واقع مادر اختراع، احتیاج است. نوآوری کالایی لوکس نیست و بسیاری از شرکتها در شرایط اقتصادی نابهنجار انجام میدهند. همایش پیمایش نوآوری در ایران سهشنبه 29 مهر ماه در سالن جابر ابن حیان دانشگاه صنعتی شریف با سخنرانی دکتر علی ملکی، دکتر سیدسپهر قاضی نوری، دکتر رفیعی و دکتر بهزاد سلطانی برگزار شد.