در شرایطی که روغن پالم در شیر خبرساز و در نهایت ممنوع شد، صنایع لبنی معتقدند که یک مصوبه در جلسه شورای اقتصاد دولت نهم با حضور رئیسجمهوری وقت سبب شد صاحبان صنایع لبنی ناگزیر به استفاده از روغن پالم در شیر و لبنیات شوند. به گزارش ایسنا، چربی گیاهی و روغن پالم که در دولت گذشته کمکم از دیگر صنایع مانند شیرینیپزی به لبنیات نیز ورود پیدا کرد، در دولت یازدهم بهعنوان یک ماده مضر در سلامت مردم حاشیهساز شد، بهگونهای که وزارت بهداشت اعلام کرد برخی صنایع لبنی با استفاده از روغن پالم، شیر و فرآوردههای لبنی خود را بهعنوان محصول پرچرب در بازار عرضه میکنند و آن را گرانتر میفروشند، درحالیکه باید به مردم بگویند ترکیبات این لبنیات پرچرب چیست و آنها هزینه چه چیزی را پرداخت میکنند.
این امر سبب شد کمکم استفاده از روغن پالم در لبنیات ممنوع شود و سهم آن در واردات انواع روغنخام که بیش از این 50 درصد بود به 30 درصد کاهش یابد، اما محمد فربد، عضو انجمن صنفی صنایع لبنی معتقد است عاملی که سبب شد صنایع لبنی در کشور به سمت تولید و عرضه لبنیات پرچرب برود یک مصوبه شورای اقتصاد در دولت نهم بود و البته تمایل عراقیها به مصرف لبنیات پرچرب نیز چندان بیتأثیر نبوده است.
وی در این زمینه اظهار کرد: در سالهای مدیریت دولت نهم همواره قیمت لبنیات در نوسان بود و کنترل شدیدی بر قیمتهای این محصولات اعمال میشد که در نهایت با اعتراض صنایع لبنی مواجه و در یکی از جلسات شورای اقتصاد دولت نهم با حضور رئیسجمهور وقت مصوب شد که اعمال قیمتهای تنظیم بازاری تنها بر لبنیات با چربی کمتر از چهار درصد اعمال شود و لبنیات پرچرب بالاتر از چهار درصد، خارج از شمول قیمتگذاری است.