دولت یازدهم در طول فعالیت خود تلاش کرده در حد توانایی خود گامهایی را برای کمرنگ کردن موانع بر سر راه تولید بردارد. به اعتقاد من دولت یازدهم از نظر اقتصادی بسیار منضبط عمل کرده اما امکانات زیادی در اختیارش نبوده که بخواهد گامهایی بیش از این بردارد.
حالا با توجه به انضباط مالی که در دولت وجود دارد، اگر گشایشی صورت بگیرد و تحریمها از میان برداشته شود ما شاهد اتفاقات خوب در اقتصاد خواهیم بود. متأسفانه در هشت ساله دولت احمدی نژاد، درآمدهای کلان نفتی صرف واردات شده و بخش بزرگی از آن در مسکن مهر و در دستان بدهکاران بزرگ بانکی قفل شده است و دولت یازدهم با همان امکانات کمی که در دست داشته، تلاش کرده که در راستای کمک به تولید قدم بردارد. البته من امیدوارم با برداشته شدن تحریمها و آزاد شدن پولهای کشور، مجددا ما شاهد بیانضباطی مالی و دخل و تصرف در این ارزها نباشیم.
پولهای آزاد شده در اثر برداشته شدن تحریمها نباید خرج هزینههای دولت شود بلکه باید سرمایهگذاری شده و از آنها بهعنوان ذخیرهای برای گرفتن اعتبار از موسسات بزرگ بینالمللی دنیا استفاده شود تا ما بتوانیم این عقب افتادگی را که در طول سالهای گذشته به وجود آمد و رشد منفی را برای اقتصاد و صنعت کشور در پی داشت، از بین برده و به رشد مثبت اقتصادی برسیم.
همچنین طبق سیاستهایی که اخیرا توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد، رشد 8 درصدی اقتصاد در سال در نظر گرفته شده است، در همین راستا ما باید همه امکانات خود را صرف توسعه زیرساختهای تولید و تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و استفاده حداکثری از ظرفیت این واحدها کنیم. نکته دیگر این است که برای دوران پساتحریم لازم است که ما جذابیتهای لازم را برای جذب سرمایهگذاران خارجی در بخش پیشتاز اقتصاد با رفتار درست بینالمللی ایجاد کنیم.
* دبیر خانه صنعت و معدن ایران