دستورالعملهای مربوط به صادرات موادغذایی به روسیه از سوی سازمان دامپزشکی منتشر شد. مهدی خلج، رئیس سازمان دامپزشكی با بیان این نکته گفت: در تمام استانهای کشور نشستهایی با مسئولان در این باره برگزار شده و همه کارکنان سازمان دامپزشکی به اطلاعات مورد نیاز مجهز شدند.
خلج در خصوص اینكه برخی از كارخانههایی كه قرار است به روسیه لبنیات صادر كنند میگویند ادارههای دامپزشكی شهرستانهای مربوط، نسبت به دستورالعملهای صادراتی لبنیات توجیه نیستند و همكاری نمیكنند، به «فرصتامروز» گفت: در تمامی استانها نشستهایی برگزار كردهایم و كاركنان نسبت به این موضوع آگاه هستند. دستورالعملهای صادراتی را روی سایت سازمان دامپزشكی گذاشتهایم و همه پرسنل این سازمان حتی در شهرها نیز نسبت به این موضوع توجیه هستند.
به گزارش «فرصت امروز» رئیس سازمان دامپزشکی تولیدکنندگان را به دو دسته تولیدكنندگان دارای ساختار و بدون ساختار تقسیم كرد و گفت: این یك موضوع فرهنگی است و مسئولان باید تعارف را كنار بگذارند و تولیدكنندگان بدون ساختار كه تولید پایدار ندارند را از گردونه تولید حذف كنند. وی اظهار كرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی، ساختار تولید باید بهگونهای باشد كه در شرایط سخت دچار كمترین آسیب شود، ساختار تولید پایدار نیاز است. ما باید در بخش تولید به این جمعبندی برسیم. در كشور ما برخی از تولیدكنندگان در پناه خدا و در پناه طبیعت به تولید اقدام میكنند و تدبیری پشت تولیدشان نیست.
معاون وزیر جهاد كشاورزی در نشست خبری دیروز خود با اشاره به پرورش میگو، اظهار كرد: مراكز پرورش و تكثیر میگو باید دارای ساختار منطبق با ضوابط دامپزشكی باشد و آب مصرفی، خوراك و استخرهای پرورش باید مطابق اصول و ضوابط و برای سازمان دامپزشكی محرز شده باشد. ما تا زمانی كه از وضعیت بهداشت و سلامت محصول و فرآوردهای اطمینان نداشته باشیم آن را تایید نمیكنیم و مجوز نمیدهیم.
خلج ادامه داد: در بخش ماهیان قزلآلا از 15 فروردین 94، 580فارم را پایش كردهایم و 29فارم تولید و پرورش قزل آلا معدوم شدند. تلاش ما بر این است كه بدون سروصدا و ایجاد تشویش عمومی انجام وظیفه كنیم و مردم را نگران نكنیم. در بخشهای دیگر هم پایشها ادامه دارد و در زمانهای دیگر نتایج را اعلام خواهیم كرد.
رئیس سازمان دامپزشكی در پاسخ به پرسش روزنامه فرصت امروز مبنی بر عملكرد این سازمان در قبال اجرای تبصره 23 قانون تنظیم بخشی از مقررات اداری، مالی در زمینه پایش باقیماندههای دارویی در فرآوردههای دام و طیور، اظهار كرد: از محل درآمدهای مالیات واردات داروهای دامی و واكسنهای طیور از ابتدای امسال تنها یكمیلیارد و 800میلیون تومان به خزانه دولت واریز شده كه 40درصد آن به ناحق به موسسه سرمسازی رازی اختصاص مییابد. در حالی كه سازمان دامپزشكی براساس وظایف ذاتی خود، پایش باقیماندههای دارویی را در فرآوردههای دام و طیور، آبزیان و زنبور عسل انجام میدهد.
وی در خصوص دریافت كد IR چهار كارخانه لبنی برای صادرات به روسیه تصریح كرد: در بخش لبنیات هیچ منع بهداشتی برای صادرات محصول به روسیه وجود ندارد و در سایت فدراسیون دامپزشكی روسیه چهار كارخانه لبنی ایران سبز شناخته شدهاند. این كارخانهها باید مختصات شیرخامی كه برای فرآوری و تولید محصول صادراتی مصرف میكنند، ساختار پرورش و خوراك دامها و بیماریها را تهیه كنند و به طرف روسی ارائه دهند.
* ارتباط با کارشناس: molood.gholami@yahoo.com