مجری طرح تولید پراکنده توانیر تشریح کرد: جزییات تسهیلات اعطایی توانیر به متقاضیان نصب مولدهای تولید پراکنده پس از صدور پروانه احداث و تکمیل طرح، قرارداد خرید تضمینی بهمدت پنج سال با متقاضیان بسته و قیمتها سالانه متناسب با افزایش نرخ ارز و تورم تعدیل میشود.
مجری طرح نیروگاههای تولید پراکنده شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)، جزییات تسهیلات اعطایی توانیر به متقاضیان نصب مولدهای تولید پراکنده را تشریح کرد.
مهندس سیدرضا میرزازادهحسینی، در گفتوگو باپاون اظهار کرد: فرق نیروگاههای تولید پراکنده با دیگر نیروگاهها در فراگیر بودن آن بوده و صدور مجوز و پروانه احداث به شرکتهای برق منطقهای و توزیع تفویض شده است. ما هماکنون در 39 شرکت توزیع و 16 شرکت برق منطقهای واحد جلب مشارکت داریم و متقاضیان میتوانند با مراجعه به نزدیکترین واحد جلب مشارکت نسبت به دریافت مجوز اقدام کنند.
وی ادامه داد: پس از اعلام آمادگی متقاضیان و ارزیابی شرایط اولیه آنان، موافقت اولیه صادر شده و در ادامه آن با ارائه چندین مدرک دیگر، موافقت اولیه به پروانه احداث تبدیل میشود.
حسینی با بیان اینکه صدور مجوزهای لازم در سامانه اداری صنعت برق درصورت کامل بودن مدارک به کمترین زمان رسیده و در طول حداکثر یک هفته صادر میشود، گفت: کسانی که موافقت اصولی دارند، باید زمین تملک کنند که این یک موضوع خارج از وزارت نیرو است و پس از آن به مجوزهای لازم از سازمانهای دیگر همچون شرکت گاز و سازمان محیط زیست نیاز است.
وی اظهار کرد: پس از صدور مجوزهای لازم، مطالعههای فنی برای اتصال به شبکه برق انجام میشود تا با ورود یک منبع جدید تولید، پایداری شبکه افزایش یابد و صنعت برق مطابق این مطالعهها مجوز اتصال به شبکه را صادر میکند.
مجری طرح نیروگاههای تولید پراكنده با بیان اینکه تامین تجهیزات و دستگاه از بخشهای مهمی است که سرمایهگذار باید انجام دهد، گفت: نیروگاه طرشت بهعنوان مرکز ارزیابی مولدها به متقاضیان کمک میکند تا دستگاهی استاندارد و با بازده بالا انتخاب کنند.
وی افزود: پس از صدور پروانه احداث و تکمیل طرح، قرارداد خرید تضمینی بهمدت پنج سال با متقاضیان بسته و قیمتها سالانه متناسب با افزایش نرخ ارز و تورم تعدیل میشود.
وی یادآور شد: همچنین براساس قوانین حمایتی بهمدت 10 سال سوخت موردنیاز مولدها تامین میشود؛ یعنی اگر سوخت مولد قطع شود، دستگاه آماده بهکار فرض شده و بهای انرژی تولیدی قراردادی آن پرداخت میشود. وی با تاکید بر اینکه ما با سازمان شهرکهای صنعتی به تفاهم رسیدهایم که تا 3000 متر زمین بهصورت رایگان در اختیار سرمایهگذاران تولید پراکنده قرار گیرد، گفت: همچنین قرار شده شرکتهای برق منطقهای که در محل پستهای فوق توزیع زمین اضافی دارند، این زمینها بهصورت اجاره بلندمدت در اختیار سرمایهگذاران قرار گیرد؛ بنابراین، منظور از تملک زمین تنها خرید نیست و میتوان زمین نیز بهصورت رایگان دریافت کرد و حدود 50 درصد از کسانی که پروانه احداث دریافت کردهاند، به دریافت زمین رایگان موفق شدهاند.