یک منبع نزدیک به مدیران ارشد گروه خودروسازی فولکس واگن آلمان اعلام کرد که این خودروساز آلمانی ممکن است نخستین کارخانه تولید باتریهای موردنیاز برای تولید خودروهای برقی را در چین راهاندازی کند. راهاندازی این کارخانه در شرایطی ممکن است رخ دهد که دولت چین تلاشهای گستردهای را برای توسعه بازار خودروهای برقی در این کشور آغاز کرده است.
در این رابطه و براساس اظهارات «ماتیاس مولر» مدیر اجرایی فولکس واگن، این شرکت قصد دارد تا استراتژیهای پیشین خود را دستخوش تغییر و تحولی اساسی کند که این تحول شامل 12 برند زیرمجموعه این غول خودروسازی آلمانی نیز خواهد شد. به گفته آقای مولر، حرکت به سمت گسترش تولید و عرضه خودروهای برقی اصلیترین موضوعی است که فولکس واگن با عرضه 25 مدل برقی تا سال 2025 میلادی به دنبال تحقق آن است.
براساس پیشبینیهای صورت گرفته از سوی فولکسواگن، مدیران این خودروساز آلمانی معتقدند که این شرکت قادر خواهد بود تا سال 2025 میلادی رقمی معادل 2 الی 3 میلیون دستگاه خودروی برقی و برقی- هیبریدی را به فروش برساند. لازم به ذکر است که پیش از این پیشبینیهای صورت گرفته مبنی بر فروش یک میلیون دستگاه خودروی برقی در سال بوده است. در همین چارچوب مدیر اجرایی شرکت فولکس واگن اعلام کرد که طی پنج سال آینده دستکم یک سوم از خودروهای تولید شده در این شرکت و برندهای زیرمجموعه آن را خودروهای برقی و هیبریدی برقی تشکیل خواهند داد.
در راستای برنامهریزیهای گسترده فولکس واگن برای تولید خودروهای برقی و درحالیکه ظرفیت جهانی باتریهای استفاده شده در خودروهای برقی رقمی معادل 27 گیگاوات ساعت برآورد میشود، فولکس واگن میگوید که برای تأمین انرژی موردنیاز خودروهای تولیدی خود به 150 گیگاوات نیروی الکتریسیته نیاز دارد. در حال حاضر تقریبا 10 کارخانه تولید باتریهای موردنیاز برای استفاده در خودروهای برقی وجود دارد که ساخت و ساز هریک از آنها به 2 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد که این حجم برای 10 کارخانه به 20 میلیارددلار افزایش مییابد.
با این وجود اینکه چه میزان از سرمایه موردنیاز برای تأسیس کارخانههای تولید باتری خودروهای برقی از سوی فولکس واگن تأمین شده و چه مقدار را سرمایهگذاران دیگر تأمین خواهند کرد هنوز مشخص نبوده و موضوع بحث کارشناسان و فعالان حوزه صنعت خودرو است. در این راستا یک منبع نزدیک به شرکت فولکس واگن در واکنش به پرسش خبرنگاران در رابطه با محل ساخت کارخانههای تولید باتری برای خودروهای برقی گفت: «چین بهعنوان یکی از مقاصد احتمالی فولکس واگن مطرح است چرا که با توجه به فشار بیامان دولت چین برای برقیشدن خودروهای تولیدشده در این کشور بهزودی تقاضای قابل توجهی برای خرید خودروهای برقی در بازار خودروی این کشور ایجاد خواهد شد.»
علاقه مدیران فولکس واگن برای ساخت کارخانه تولید باتری خودروهای برقی در چین در شرایطی صورت میگیرد که پکن برای سرمایهگذاری در این حوزه تسهیلات ویژهای در نظر گرفته است. براساس قوانین چین در حوزه سرمایهگذاری، در صورت احداث کارخانه مذکور از سوی یک یا هردوی شرکتهای خودروساز چینی که قرارداد سرمایهگذاری مشترک با فولکس واگن دارند، این شرکت آلمانی تنها باید نیمی از هزینه مورد نیاز برای احداث کارخانههای مذکور را تأمین کرده و نیم دیگر به وسیله سرمایهگذاران چینی تأمین خواهد شد.