معاون استاندار ایلام گفت: آنچه وجه تمایز نگاه فعلی دولت با دولت گذشته است اتکا به شرکتهای سرمایه گذاری و هلدینگ به جای اتکا به افراد حقیقی است.
به گزارش روابط عمومی استانداری ايلام، حشمتالله عسگری اظهار کرد: اعتقاد بر این است که منابع و فرصتها در ایلام بیش از جمعیت ساکن در استان است به همین دلیل برای بهرهبرداری از این فرصتهای سرمایهگذاری و دستیابی به بازار بزرگتر به ویژه در بخش تقاضا، ایجاد منطقه آزاد صنعتی و تجاری در استان ایلام اجتنابناپذیر است.
وی با بیان اینکه هماکنون چنین مناطقی از بسیاری معافیتها برخوردارند و لطمهای به منابع مالی دولت وارد نمیکند و در نقطه مقابل ما در استان واسط عراق منطقه آزاد تجاری شکل گرفته ایجاد این منطقه ضروری است، ادامه داد: با وعده رئیس جمهور مبنی بر فراهم کردن مقدمات منطقه مذکور موضوع به طور جدی در دستور کار مدیریت استان قرار گرفته و بلا فاصله نسبت به تدوین طرح منطقه آزاد تجاری اقدام و به دبیرخانه مناطق آزاد تجاری و صنعتی ارسال شد.
معاون استاندار ایلام تصریح کرد: همزمان ضمن استخراج نقشه پیشنهادی برای منطقه مذکور، اعلام آمادگی دستگاهایی که در حوزه زیر ساخت های منطقه نقش دارند به دبیرخانه ارسال و اصلاحات مورد نیاز شورای مناطق آزاد تجاری کشور انجام پذیرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که جلسات ستاد تسهیل سرمایهگذاری که هر هفته برگزار میشود تا کنون چه فعالیتها و اقداماتی انجام داده است و آیا توافقی برای اجرای طرحهای جدید در استان صورت گرفته است؟ گفت: در راستای نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری و توصیه جدی رئیس جمهور و تاکیدات استاندار، موضوع سرمایه گذاری در دستور کار قرار دارد و این ستاد عملیات اجرایی با حضور مدیران مرتبط با حوزه سرمایه گذاری و مسوول صدور مجوز از کل تا جزء روند حضور سرمایه گذاران تا مرحله اجرا را دنبال کرده و خوشبختانه تاکنون بیش از 30 مورد تفاهم و قرارداد با سرمایه گذاران عمده انجام پذیرفته است.
عسگری در مورد ظرفیتهای استان، در حوزه انرژی و منابع نفت و گاز و پتروشیمی و اقدامات دولت برای توسعه واحدهای مرتبط و پایین دستی با هدف توسعه و پیشرفت استان، تصریح کرد: استان ایلام بیش از دو برابر متوسط کشور نفتی است، یعنی GDP با نفت کشور به GDP بدون نفت کشور 2/1 است در حالی که نسبت به GDP با نفت ایلام با GDP بدون نفت ایلام بیش از 5/2 است.
بنابراین استان ایلام باید چهره سرمایهگذاری نفتی به خود بگیرد که با حضور شرکتهای بالادستی و فراهمآوری خوراک نفت و گاز و حفاریهای در دستور کار وزارت نفت و حضور شرکتهای فعال در این عرصه موضوع استقرار واحدهای پایین دست و تکمیل صنایع پایین دست پتروشیمی و واحدهای فراور در دستور کار استان است که این بخشها اشتغال به مراتب بیشتری نسبت به صنایع بالادستی دارند.
معاون برنامهریزی استاندار ایلام در پاسخ به این سوال که چرا ستاد تشویق و حمایت از سرمایهگذاری که در اداره کل اقتصاد و دارایی استان مستقر است در حاشیه قرار گرفته و عملا هیچ گونه اقدام و فعالیتی از این ستاد در استان مشاهده نمیشود؟ گفت: ستاد مذکور صرفا مطابق قانون موضوع سرمایهگذاری خارجی را دنبال میکند و سرمایه گذاری خارجی در حوزه ستاد سرمایه گذاری استان است، با توجه به اینکه درفرآیند سرمایهگذاری دستگاههای متعددی نقش دارند و امکان پاسخگویی دستگاه اجرایی به یک واحد اجرایی کمتر از مجموعه استاندار است با نگاه پای کار آوردن تمام دستگاه و تسریع و تسهیل در فرآیند سرمایه گذاری ستاد به طور متمرکز به دنبال تسهیل فرایند سرمایهگذاری در استان است.