ـیـسـتمین نـمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها دیروز بعد از یک هفته به کار خود پایان داد. نمایشگاهی که قرار بود علاوه بر میزبانی غرفهداران و علاقهمندان به حوزه خبر و خبررسانی، اینترنت پرسرعت دراختیار مراجعهکنندگان و غرفهداران قرار دهد که این اتفاق رخ نداد.
چند سالی است که قبل از افتتاح نمایشگاه مطبوعات وعده و وعیدهایی مبنی بر ارائه اینترنت پرسرعت رایگان بهصورت وای فای به میهمانان و غرفهداران به گوش میرسد. اما با افتتاح نمایشگاه هرسال مشکلات و اختلالات اساسی در سیستم وای فای مصلی تهران به وجود میآید که معضل بزرگی را برای مـراجـعـهکنندگان بهویژه غرفهداران به وجود میآورد.
امسال هم یک روز قبل از آغاز نمایشگاه، ستاد اجرایی از ارائه خدمات اینترنت رایگان بهصورت بیسیم برای تمامی غرفهها خبر داده بود.
البته برخی از غرفهداران، باتوجه به تجربه سالهای گذشته خود این حرف و حدیثها نتوانست آنها را فریب دهد، قبل از شروع نمایشگاه غرفههای خود را به سیستم وایرلس مجهز کردند تا اختلالی در کار آنها طی برگزاری نمایشگاه به وجود نیاید.
به گفته فعالان و غرفهداران نمایشگاه در دو روز ابتدایی برگزاری نمایشگاه وضعیت اینترنت بسیار آشفتهتر از روزهای بعد از آن بود که با اعتراضهای غرفهداران به ستاد اجرایی، اینترنت کابلی در اختیار خبرگزاریها قرار گرفت. اما غرفههای روزنامهها و دیگر فعالان همچنان از اینترنت تهی بود و این در حالی بود که برخی روزنامهها تحریریه خود را به غرفه خود منتقل کرده بودند و احتیاج مبرمی به اینترنت داشتند.
محمدحسن حافظیپور، ریـیـس سـتـاد فـنـاوری اطلاعات بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها درباره اختلالات اینترنتی این نمایشگاه به «فرصت امروز» گفت: بابت اختلالات اینترنت از همه فعالان عذرخواهی میکنم و توجیهی هم در مورد کاستیهایی که در سیستم اینترنت نمایشگاه رخ داده نداریم.
وی افزود: قرار بود سیستم اینترنت طوری اجرا شود تا با ورود میهمانان به نمایشگاه اینترنت در اختیار آنها قرار گیرد و در همه فضای نمایشگاه اینترنت بیسیم در دسترس باشد، اما متاسفانه این امر به دلیل برخی مشکلات فنی و زیرساختی رخ نداد.
حافظیپور درباره مشکلات فنی گفت: بخشی از این اختلالات به خاطر اشغال فضای فرکانسی بود که به دلیل استفاده غرفهداران و فعالان از دیوایسهای مختلف بود که در دو روز اول برگزاری نمایشگاه به وجود آمد و ما به محض بروز این اختلالات، اینترنت کابلی در اختیار خبرگزاریها قرار دادیم که با این کار مشکل بر طرف شد.
وی افزود: در سالهای گذشته در اختیار هر غرفهای دستگاه وایمکس مجزا با پهنای باند خیلی کم قرار میگرفت که جوابگوی خبرگزاریها نبود و ما امسال همه اینها را یکپارچه کردیم. حافظیپور افزود: پهنای باند از شرکت مخابرات تامین شده و یک لینک STM1 یا 155 مگابیت اینترنت تهیه شده بود.
اینترنت رایگان به دست میهمانان نرسید
ستاد فناوری اطلاعات نمایشگاه مطبوعات امسال قبل از شروع بزرگترین گردهمایی مطبوعات و خبرگزاریهای کشور از ارائه اینترنت رایگان به بازدیدکنندگان خبر داده بود و اعلام کرد: «بازدیدکنندگان از نمایشگاه مطبوعات هم به محض ورود به سالن مصلی میتوانند از اینترنت رایگان نمایشگاه بهرهمند شده و از خدمات غرفهها نیز استفاده کنند». اما این امکان برای بازدیدکنندگان بسیار دشوار بود و باید با وارد کردن رمز عبور در دستگاه خود به شبکه اینترنت دسترسی پیدا میکردند که هیچگونه اطلاعرسانی درباره آن انجام نشده بود و حتی میهمانانی که قصد دسترسی به اینترنت را داشتند، با مراجعه به بخش اطلاعات برای گرفتن رمز عبور هم دستشان به جایی بند نمیشد و باید مستقیم به ستاد فناوری اطلاعات نمایشگاه که در طبقه دوم ساختمان شبستان مصلی واقع بود، مراجعه میکردند و رمز عبور را دریافت میکردند.
رییس ستاد فناوری اطلاعات نمایشگاه در اینباره گفت: اگر اینترنت را بهصورت فردی در اختیار همه قرار میدادیم با افزایش تعداد کاربران دسترسی غرفهدارانی هم که به وای فای مجهز بودند امکانپذیر نبود و ما مجبور شدیم دسترسی عموم را قطع کنیم.
وی در پایان یادآور شد : با توجه به تجربههای امسال اگر سالهای بعد ما مسئولیت اینترنت نمایشگاه را به عهده داشته باشیم، امیدواریم که دیگر این اختلالات به وجود نیاید و اینترنت مطلوبی را در اختیار غرفهداران و بازدیدکنندگان قرار دهیم.