متأسـفانه ایــران در حوزه بستهبندی موادغذایی چندان موفق عمل نکرده و نتوانسته طراحیها و بستهبندیهای موفق و متنوعی را ارائه کند اما مسئله طراحی و شکل و ظاهر بستهبندی یک روی سکه است و مسئله میزان نگهداری و کیفیت مواد اولیه هم روی دیگر سکه است که باید به آن توجه شود. نوعی از بستهبندی موسوم به «بستهبندی فعال» در دنیا در حال استفاده است که یکی از مفاهیم نوین در بستهبندی موادغذایی است. این بستهبندیها در پاسخ به تغییرات مداوم در نیازهای مصرفکنندگان به بازار فروش عرضه شده است.
بستهبندی فعال شرایط جوِ بسته را بهگونه مطلوبی تغییر میدهد که موجب افزایش عمر نگهداری ماده غذایی شود. برخلاف بستهبندی قدیمی که براساس آن کیفیت نگهداری فرآورده باید بهگونهای حفظ شود که حداقل بر هم کنش بین فرآورده و بسته صورت گیرد براساس پیشرفتهای جدید به عمل آمده در دهههای اخیر در صنایع بستهبندی بر همکنش بین بستهبندی و فرآورده سودمند به حساب میآید.
بستهبندی تغییر یافته فعال طی ۲۵ سال اخیر بهویژه در آمریکا و ژاپن به منظور نگهداری موادغذایی مورد استفاده قرار گرفته است و کاربرد انواع گوناگون این نوع بستهبندی روزبهروز در حال گسترش است. این نوع بسته در انواع مختلفی تولید شده است مانند انواعی که دارای افزودنیهایی به منظور حفظ تازگی محصول است که میتوانند کاربردهای متعددی داشته و در مقایسه با بستهبندی قدیمی در نگهداری ماده غذایی مؤثر واقع شوند.
مواد یا عوامل فعال بهطور مستقیم یا غیرمستقیم در تماس با موادغذایی هستند. انواع بسته بندی با توانایی تغییر ویژگیهای فیزیکی مانند بستههای خود گرم یا سردشونده هم نوعی بسته فعال در نظر گرفته میشوند. بستهبندی فعال در مورد انواع گوناگون از موادغذایی مانند نان، کیک، شیرینی، پیتزا، خمیر تازه، پنیر، گوشت و فرآوردههای آن و میوهجات مورد استفاده قرار گرفته است.