شرایط نابسامان اقتصادی و وضعیت نامناسب آب و هوایی در برخی از نقاط قاره آفریقا، تاثیر بسیار منفی بر کشاورزی این مناطق داشته است بهگونهای که میلیونها نفر از ساکنان جنوب آفریقا با بحران کمبود موادغذایی مواجهند. به گزارش ایرنا و بنابر اعلام نشریه فرانسوی لوپوئن، شمار کسانی که با بحران کمبود غذا در برخی کشورهای جنوب آفریقا مواجهند از 24میلیون نفر در سال گذشته میلادی به 28میلیون نفر در سالجاری رسیده است.
بنابراین گزارش، کمبود موادغذایی کشورهای نامیبیا، بوتسوانا، مالاوی و زیمبابوه را بیشتر از دیگر مناطق آفریقا تهدید میکند. برای مثال، تولید ذرت در این کشورها تا میزان 90 درصد کاهش یافته است. بارش بارانهای نابهنگام، خشکسالی و افزایش ناگهانی دما از جمله عواملی است که کشاورزی کشورهای جنوب آفریقا را مورد تهدید جدی قرار داده و از میزان تولید محصولات کشاورزی کاسته است. همچنین خشکسالی موجب از بین رفتن مراتع شده که این پدیده تاثیرمخربی بر روند تهیه علوفه دامها داشته و موجب افزایش قیمت انواع گوشت شده است. به همین منظور سران 15 کشور جنوب آفریقا در یک اجلاس اضطراری از روز دوشنبه 17اوت (26 مرداد) در بوتسوانا ابعاد این بحران و مقابله با پیامدهای آن را مورد بررسی قرار میدهند.
این گزارش حاکی است که کشور آفریقایی زیمبابوه برای مقابله با بحران غذا به واردات 700 هزار تن ذرت نیاز دارد که 49درصد تولید ذرت این کشور را تشکیل میدهد.