ساختوساز و تولید مسکن یکی از بازارهایی است که هیچ وقت متوقف نمیشود و همواره در جریان است. در همین پروسه ساختوساز به گفته کارشناسان 10تا15 درصد کل مصالح به شکل ضایعات در میآیند که میانگین تولید این ضایعات در کشورمان چیزی حدود 17میلیون تن در سال محاسبه میشود. بسیاری از پسماندهای ساختمانی، از مصالحی چون آجر، بتن و چوب، آهن، میلگرد و... تشکیل شدهاند و آن طور که انجمنهای ساختمانسازی سبز دنیا تخمین میزنند تا حدود 95درصد این نخالهها قابلیت بازیافت به چرخه تولید را دارند. مثلا پسماند ساخت و تخریب ابنیه و سازهها شامل بتن، آسفالت، چوب، فلزات، شیشه و... مواد لازم برای بامسازی هستند یا بسیاری از نخالههای سنگ و سرامیک در بخش نمای ساختمان قابل استفاده است.
در حال حاضر در بسیاری از کشورهای پیشرفته به دلیل مسائل زیست محیطی مانند کمبود منابع، کمبود محل دفن و آلودگی محیطزیست بازیافت نخالههای ساختمانی مورد توجه ویژهای است و این امر از سوی کلیه دست اندرکاران دنبال میشود. در کشور ایرلند حدود 82 درصد از نخالههای ساختمانی بازیافت میشود. در ژاپن این عدد 98 درصد و در ایالتهای مختلف آمریکا متغیر است. در بسیاری از کشورها نیز فعالیتهای بسیاری در کاهش تولید نخاله و نیز استفاده مجدد از آنها صورت گرفته است. عملیات بازیافت سوددهی بالایی داشته و پتانسیل زیادی در این بخش مخصوصا در کشور ما وجود دارد که بسیاری از این پتانسیلهای استفاده نشده و همچنان بکر و دست نخورده است که با الگوبرداری از کشورهای موفق و استفاده از تجربیات آنها، به خوبی میتوان به این حوزه ورود پیدا کرد.
اصلیترین بخش برای ورود به این حوزه تامین فناوریهای نوین و ماشینآلات و دستگاههای بازیافت است که میتواند هم توسط دولت و هم بخشخصوصی انجام شود. ما در این کلاف پیشنهاد میدهیم سرمایهگذاران توجه ویژهای به این بخش داشته باشند که پس از تامین تجهیزات مورد نیازمی توان فرصتهای سرمایهگذاری و زمینه لازم برای ورود کارآفرینان به صنعت بازیافت ضایعات ساختمانی را فراهم کرد.