چهارشنبه, ۳ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Wed, 22 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

ازجمله برنامه‌هایی که در همین ماه یعنی آوریل 2015 برگزار شد، رویداد استارتاپ ویکند رفسنجان، کرمان و نیشابور بود. رویداد رفسنجان در دانشگاه ولی‌عصر این شهر برگزار شده است و رویداد نیشابور هم در دانشگاه نیشابور. اما سال گذشته در اسفندماه دانشگاه‌های ایران پنج رویداد همزمان را برگزار کردند که به گفته مدیر پروژه استارتاپ ویکند در کانون کارآفرینی ایران یک رکورد جهانی محسوب می‌شود.

 ایمان داوودی درباره برگزاری همزمان پنج رویداد در دانشگاه‌های ایرانی از 20 تا 22 اسفند 93 گزارشی نوشته است. به نوشته او 500 شرکت‌کننده در پنج دانشگاه جداگانه در این رویدادها شرکت داشته‌اند. هدف کمک به دانشجویان برای آشنایی بیشتر با کلید زدن شرکت‌ها و ایجاد کردن شبکه برای کسب‌وکار بود. ‌با او در این باره گپی زدیم که در ادامه می‌خوانید.

در ایران استارتاپ ویکند چه سابقه‌ای دارد؟

نخستین‌بار شهریور سال 91 بود که در تهران استارتاپ ویکند برگزار شد. بعد از پنج بار برگزاری در شهر تهران، بیرجند دومین شهر ایران بود که این رویداد به آن راه پیدا کرد. کانون کارآفرینی ایران در کشور ما مجری برگزاری استارتاپ ویکند است و هدف آشنا کردن دانشجویان با کارآفرینی را دنبال می‌کند. البته در هر رویداد، افراد داوطلب برگزاری آن را به عهده می‌گیرند و ما به آنها کمک می‌کنیم.

چه طور شد که همزمان 5 دانشگاه در اسفندماه این رویداد را برگزار کردند؟

در ایران همیشه استارتاپ ویکندها یکی یکی برگزار می‌شد. اما در هفته‌ای که پنج رویداد در دانشگاه‌های تهران برگزار شد، در مشهد و شوشتر هم دو رویداد دیگر در جریان بود. یعنی هفت استارتاپ ویکند همزمان در ایران برگزار شد که یک رکورد جهانی به حساب می‌آید. قبل از آن خیلی‌ها به ما می‌گفتند چرا در دانشگاه‌های تهران زیاد استارتاپ ویکند برگزار نمی‌شود.

ما تلاش کردیم سراغ دانشجویان برویم و آنها را با این رویداد آشنا کنیم. یک ایده این بود که به جای پنج استارتاپ جدا یک رویداد برگزار کنیم. استقبال هم در دوره‌های قبل آن‌قدر زیاد بود که هیچ نگرانی‌ای از این بابت نداشتیم. در نهایت تصمیم بر این شد که در دانشگاه‌های صنعتی شریف، امیرکبیر، تهران، علم‌وصنعت و شهیدبهشتی همزمان این کار را انجام دهیم که 500 نفر حضور پیدا کردند و برگزار شد.

دانشجویان از چه رشته‌هایی بیشتر در آن شرکت داشتند؟

اوایل برگزاری این رویدادها در ایران بیشتر افرادی که شرکت می‌کردند دانشجو نبودند و میانگین سنی آنها 28- 27 سال بود. ولی حالا تعداد دانشجوها در این رویدادها زیاد شده. در اسفندماه هم بیشترین شرکت‌کنندگان هر دانشگاه افراد همان دانشگاه از رشته‌های مختلف بودند. البته دانشجوهای علوم کامپیوتر معمولا استقبال خاصی می‌کنند.

روند برگزاری چگونه بود؟ چه کسانی آن را سامان دادند؟

برگزار‌کننده هر رویداد داوطلب‌های مستقلی هستند که می‌خواهند در شهر خودشان استارتاپ ویکند برگزار کنند و ما کمک‌شان می‌کنیم. در این پنج دانشگاه هم دانشجویان با همکاری انجمن‌های علمی و نهادهای دیگر داوطلب شدند.

ایده‌ها از کجا شروع می‌شوند؟ آیا همه شرکت‌کنندگان لزوما یک ایده خاص دارند؟

اجباری برای اینکه همه ایده داشته باشند نیست. بعضی‌ها ایده را مطرح می‌کنند، بقیه یا تخصص خاصی دارند یا صرفا علاقه‌مند هستند که درباره کارآفرینی بیشتر یاد بگیرند. حتی افرادی که ایده دارند اما ایده‌شان رأی نمی‌آورد می‌توانند با توجه به تخصص‌شان عضو تیمی شوند که ایده‌اش رأی آورده.

در طول 54 ساعت چه اتفاقاتی می‌افتد؟

افرادی که ایده دارند60 ثانیه فرصت دارند ایده را مطرح کنند. بعد فرصت رای‌گیری بین شرکت‌کنندگان است. رأی‌گیری که انجام می‌شود ممکن است مثلا 60 ایده مطرح شود. ایده‌هایی که رأی آورده‌اند باید در حاشیه مراسم تیم‌شان را تشکیل دهند. با توجه به نوع ایده به تخصص‌های مختلف نیاز هست و افراد عضو گروه‌ها می‌شوند. بعد زمان‌شان شروع می‌شود که با این اعضا در 54 ساعت تا روز جمعه طرح نمایشی را به هیأت داوران بدهند. پنجشنبه و جمعه فضای کاری در اختیار تیم‌ها قرار داده می‌شود و در کنار مربیان، کارآفرینان موفق و باتجربه هم حضور دارند و به آنها کمک می‌کنند.

در نهایت به برندگان چه مزایا یا جوایزی داده می‌شود؟

معمولا آخر هر رویداد جایزه‌ای به برنده‌ها داده می‌شود. جوایز حتما باید غیرنقدی باشد. مثلا اعتبار در بعضی شبکه‌ها، هاست یا دامینی که افراد بتوانند کارشان را روی آن انجام بدهند و از خدماتش استفاده کنند. البته جوایز دیگری هم هست. مثلا امسال در مجموع 13 استارتاپ ویکند در ایران در اسفندماه برگزار شد. هر کدام یک تیم اول داشتند که قرار شد ایده‌هایشان را بفرستند و بررسی شود. هفت تا از این 13 ایده برتر انتخاب شدند و نماینده‌شان برای کنفرانس بریج به برلین می‌رود.

ارتباط این رویدادها در ایران با سازمان استارتاپ ویکند در سیاتل به چه صورت است؟

ما مجری استارتاپ جهانی هستیم ولی افرادی که می‌خواهند رویداد برگزار کنند حداقل یک‌بار باید در آن شرکت کرده و آن را از نزدیک دیده باشند. مراحل کار به این ترتیب است که داوطلبان ابتدا فرم جهانی را پر می‌کنند، بعد با مدیران خاورمیانه ارتباط می‌گیرند و از آنها مجوز دریافت می‌کنند، بعد به ما وصل می‌شوند و کار را شروع می‌کنیم.

در ایران استارتاپ‌ها تفاوتی با استارتاپ‌های جهان دارند؟

روالش که دقیقا شبیه به همه جای دنیاست، اما تفاوتی که هست این است که در ایران خیلی استقبال زیاد است و جدی‌ گرفته می‌شود. در نقاط مختلف جهان استقبال از این رویدادها تفاوت دارد ولی در ایران رشد استارتاپ ویکند بسیار خوب بوده است. دانشگاه‌های ایران هم خیلی فعال‌تر از بسیاری از دانشگاه‌های دنیا هستند.

آیا برنامه و روال خاصی در انتظار این رویدادها در ایران هست یا در هر مقطعی که پیش بیاید انجام می‌شود؟

کلا این کار داوطلبانه است و هر کسی هدف داشته باشد رویدادی برگزار کند می‌تواند این کار را بکند اما برنامه‌ای که کانون کارآفرینی ایران دارد پروژه صددرصد است که قصد دارد 100 رویداد در ایران برگزار کند. تا الان حدود 50 مورد استارتاپ ویکند با موضوعات مختلف در ایران برگزار شده است.

در رویدادهای آزاد هر ایده‌ای مطرح می‌شود اما بعضی‌ رویدادها موضوعی هستند، مثل استارتاپ نوآوری اجتماعی که پیش‌روست و به دنبال ایده‌هایی برای حل کردن مسائل اجتماعی است یا رویدادهایی با موضوع بازی‌سازی یا آموزشی که قبلا برگزار شده. بنابراین رویدادها در ایران دارد به سمت تخصصی شدن می‌رود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/bSpTPkWo
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه