رییسجمهوری روز پنجشنبه در جمع بازرگانان ایران و جمهوری آذربایجان با تاکید بر اینکه رابطه سرمایهگذاران بخش خصوصی تضمین منافع مشترک دو کشور است، اظهار کرد: تاریخ مشترک بهترین زمینه برای تجارت مشترک است و در این میان اولویت تجارت و سرمایهگذاری با همسایگان است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، رییسجمهور افزود: این نشست به این معناست که مسئولان دو کشور راه توسعه کشور و راه ارتباط نزدیکتر دو کشور را از طریق فعال شدن بخش خصوصی و کارآفرینان دو کشور میبینند و بر این مبنا این جلسه تشکیل شده تا سرمایهگذاران، صنعتگران و تجار بتوانند ظرفیت دو کشور را بهتر بشناسند. البته اینکه در چه زمینههایی باید سرمایهگذاران دو کشور فعال شوند، ویژگی بخش خصوصی این است که جایی سرمایهگذاری میکند که به خوبی بداند این سرمایه با ثبات، با دوام و سودآور است و میتواند آینده بهتری را در زندگی شخصی و در کار تجاری او رقم بزند و در حفظ منافع ملی دو کشور تاثیرگذار باشد. هیچ کشوری نیست که دارای مزیت نسبی نباشد و هیچ کشوری نیست که همه مزیتهای نسبی را به تنهایی داشته باشد. هر کشوری یک نوع مزیت نسبی دارد و باید با توجه به مزیتهای نسبی سرمایهگذاران دو کشور برای سرمایهگذاری تشویق شوند. در دنیای سیاست گاهی حاصل جمع نتیجه ثابتی دارد اگر چه از دید دولت فعلی حاکم بر ایران در دنیای سیاست هم ما باید به فکر برد – برد و با حاصل جمع مثبت باشیم، اما در عین حال در دنیای اقتصاد و در دنیای سرمایهگذاری حتما باید چنین باشد. هر دو کشور و سرمایهگذاران دو کشور باید بهگونهای حرکت کنند که منافع هر دو کشور را به خوبی تضمین کنند.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه دیدگاه برد – باخت هیچگاه دوام نخواهد داشت، افزود: ما در دورانی که در چندسال اخیر در فشار تحریم قرار گرفتهایم، درسهای فراوانی را آموختیم، نخستین درس ما این بود که ملتی اگر اراده کند، میتواند آثار تحریم را کم و حتی به عدد صفر نزدیک کند و میتواند در شرایط تحریم برنامههای اقتصادی خود را پیش ببرد. این دولت که یکسال و سه ماه است کار خود را آغاز کرده در کوتاهمدت به فکر قدرت خرید بیشتر، ایجاد رونق در تولید، تشویق در سرمایهگذاری و بهبود محیط کسبوکار بوده است و برای بلندمدت در فکر توسعه پایدار و همه جانبه اقتصادی است. ما در طول این 15 ماه توانستیم تورم را مهار کنیم و در طول یکسال 22 واحد درصد تورم را کاهش دهیم و تورم بالای 40 درصد را به 19 درصد برسانیم و توانستیم رشد منفی را به رشد مثبت تبدیل کنیم. امسال بهعنوان سال دوم این دولت، ما دارای رشد مثبت اقتصادی خواهیم بود، بنابراین، اراده یک ملت مافوق ابزارهای کهنه دیروز و امروز است. یک ملت با وحدت و انسجام میتواند در برابر حتی قدرتهای بزرگ بایستد و مقاومت کند و پیروز شود.
حسن روحانی توضیح داد: مرز ما، مسیر ترانزیت و رفتوآمد ما، روادید ما و بانک ما باید به کمک ما بیایند. باید بانکها مسیر تبادل پولی را تسهیل کنند. وزارت خارجه دو کشور از طریق تسهیل روادید، رفتوآمد تجار و مردم را تسهیل کنند و تسهیلات عوارض گمرکی و عوارض نسبت به کامیونها و حتی به صفر رساندن آنها قدم به قدم راه عبور و مرور را تسهیل کند، تا هم کالا بهخوبی حرکت کند و هم سرمایه و هم انسانها. ما دو کشوری هستیم دارای انرژی. شما امروز بهعنوان صادرکننده نفت و گاز هستید و ما هم دهههاست که بهعنوان یک صادرکننده بزرگ نفت و گاز بودهایم، ما باید از تجربه همدیگر استفاده کنیم. ما در زمینه صنایع بالادستی و پاییندستی نفت و گاز دارای تجربیاتی هستیم و میتوانیم این تجربیات را در اختیار شما بگذاریم. ما تجربه سرمایهگذاری مشترک داریم و باید در زمینه انـرژی سـرمـایهگذاریهای مشترک را انجام دهیم. ما نباید بگذاریم منابع نفت در دریای خزر زیر آبها آرام بماند، ما باید با کمک همدیگر نفت را استخراج و تولید کنیم و بفروشیم و درآمدش را برای دو ملت بزرگ به ارمغان بیاوریم.